Brandlbracke


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

De østrigske støverracer er større, men minder ellers meget om de tyske bracker (se side xx). Det er racer, som er skabt med to hovedformål. De er jagthunde fortrinsvis til hare og ræv, og de er eminente til eftersøgning af skadet vildt. De er udholdende og energiske jægere, som godt kan tilpasse sig livet i en aktiv familie, der er indstillet på at tilfredsstille hundens store behov for at bruge sin næse. De er ikke egnede som udelukkende selskabshunde.

BEHOV

De behøver meget fysisk motion og beskæftigelse med opgaver, som de finder meningsfyldte, og som stimulerer dem mentalt. Desuden sætter de stor pris på selskab og tæt menneskelig kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det er selvstændige hunde, som ufortrødent bevæger sig ud over store afstande. De er fantastisk sikre, når de følger et spor, og de er gode til at orientere sig og holde styr på, hvor føreren befinder sig. Til gengæld reagerer de kun dårligt på indkald, når noget har tændt deres jagtlyst.

PELS OG PLEJE

Hårlaget er forskelligt for de tre racer. Brandlbracken er glathåret, den steiriske bracke er ruhåret, og tirolerbracken er såkaldt stockhåret. Alle tre pelstyper har underuld og beskytter godt mod vejret i de barske bjergegne. De fælder en del i overgangsperioderne, men kræver ellers kun ubetydelig pleje.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

De er meget villige til at lære og til at samarbejde, men selv med den tidligste og mest vedholdende opdragelse bliver de nok aldrig ubetinget lydige. Man når langt med venlig konsekvens, variation og motiverende belønninger, men man skal ikke forvente, at en hund med den baggrund kan gå løs på områder, hvor der er vildt eller trafik. I modsætning til mange andre støvere apporterer de gerne.

HØJDE

Hanner 50-56 cm. Tæver 48-54 cm.

VÆGT

15-20 kg.

FARVER

Sort med skarpt afgrænsede tan aftegninger.

OPRINDELSE

Racerne er gamle, og deres baggrund er ukendt. De menes at nedstamme fra den keltiske bracke, men de er formodentlig også i slægt med tilsvarende racer fra landene længere mod øst og på Balkan. Opdrættet har altid været mere koncentreret om hundenes jagtegenskaber end om deres udseende. Først i slutningen af 1800-tallet kom der gennem organiseret avl en vis ensartethed over racerne. I hjemlandet har en national forening ansvaret for alle bracker. Den styrer avlen og sikrer bl.a., at hvalpene stort set kun bliver givet til aktive jægere.

HJEMLAND

Østrig

INTERNATIONALT RACENAVN

Österreichischer Glatthaarige Bracke.

Brandlbracke HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Brandlbracke, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub