Størrelse
Temperament
Pelspleje
Aktivitets-
niveau
En dansk/svensk gårdhund er opvagt, opmærksom og livlig hund, der elsker aktivitet af enhver art. Den kaster sig med begejstring ud en al slags leg især sammen med børn, men har også let ved at afreagere. Dansk/svensk gårdhund elsker mennesker og søger gerne selskab. Over for fremmede er den nysgerrig og frimodig, glad og tryg. En festlig selskabshund, som trives fint flere sammen. En god tur-kammarat og let at have med på ferie.
En dansk/svensk gårdhund er et energibundt, som kræver både opmærksomhed og beskæftigelse. Er en eminent rottejæger og graver gerne og ivrigt efter muldvarp/mosegrise og andre smågnavere, så haveejere gør klogt i ikke at være alt for nærtagende.
Den dansk/svensk gårdhund er lynhurtig og spontan både i benene og i hovedet. Jagtinstinktet er meget velbevaret. Dens have er nødt til at være indhegnet, men de fleste havehegn kan sagtens holde en velstimuleret familiehund inde. Den er dog ikke tilbøjelig til at strejfe og holder hele tiden tæt kontakt.
Pelsen er kort, hård og glat og kræver i sig selv så godt som ingen pleje. Den fælder dog meget to gange om året, og de stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og op i fodsåler, hvor de begge steder kan være lidt svære at fjerne.
Dansk/svensk gårdhund er en kvik og lærenem hund, der virkelig gerne vil samarbejde. Den kan være så ivrig for at lære, at den er svær at styre, og man skal være meget hurtig med anvisninger og ros, ellers overhaler hunden en og er hurtigt i gang med noget andet.
Hanner 34-37 cm. Tæver 32-35 cm.
7-12 kg.
Hvid skal være dominerende men med aftegninger i form af forskellige farver, størrelse og kombinationer af sort, tan, brunt og forskellige nuancer af fawn.
Allerede for langt over tusind år siden var typen udbredt fra Skåne over Danmark til Nordtyskland. Det viser arkæologiske udgravninger. Gårdhunden er ikke nogen terrier, men en pinscher, som var uundværlig på enhver landejendom til at holde stalde og lader fri for rotter og mus og som alarmklokke, når nogen nærmede sig. Avlen har i århundreder været noget tilfældig, men i 1980'erne begyndte det målrettede arbejde, som i 2019 førte frem til international anerkendelse samt en FCI godkendelse og standard udgivet 19. maj 2019.
Danmark/Sverige.
Danish/Swedish Farmdog
Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Dansk/Svensk Gårdhund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.
Født d.: 01.10.2024
Klar til salg:
Ikke oplyst
Opdrætter:
Marianne Schlüter
4750 Lundby