Affenpinscher
Den skæggede abe-hund
0 Hvalpe
Affenpinscher

Affenpinscher


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En affenpinscher er en livlig og morsom selskabshund med et meget specielt udseende.Den er for typen usædvanlig og opbrusende af karakter. Den kan være stædig, selvtilfreds og uvillig til at rette sig efter anvisninger. Over for familien er den oftest hengiven, kærlig og kontaktsøgende. Fremmede afviser den bestemt med en vedholdende gøen.

BEHOV

En affenpinscher behøver rask og varieret motion og en tæt kontakt med alle i familien. Den bør socialiseres tidligt og vedholdende for at få et godt forhold til fremmede mennesker og andre hunde.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Oprindelig var affenpinshceren en kontant og effektiv rottedræber, og den har stadig en hel del jagtlyst i behold. Racen har et udtalt behov for varieret motion som gåture i forskellige miljøer. Omgivelserne bliver undersøgt højrøstet og med stor energi.

PELS OG PLEJE

Hårlaget er hårdt, tæt, tjavset og står lige ud fra kroppen. På hovedet giver det et abeagtigt udtryk. Pelsen skal børstes og friseres igennem en gang om ugen. Den beskytter hunden godt i al slags vejr. Husk at klippe kløerne ofte og at rense tænderne for tandsten.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Ubetinget lydighed ligger ikke ligefrem til affenpinscheren. Meget kan dog opnås, hvis man begynder tidligt, er konsekvent og belønner rigeligt. Enhver form for hårdhed vil kun udløse stædighed og skade den videre kommunikation med hunden.

HØJDE

25-30 cm for begge køn.

VÆGT

3-4 kg.

FARVER

Sort, men brune eller grå aftegninger accepteres.

OPRINDELSE

Berømte malerier fra 1400-tallet viser hunde, som meget ligner nutidens affenpinscher. Så sent som for et par hundrede år siden troede man endda, at racen var en krydsning mellem en abe og en pinscher. Nu antager man, at det er mopslignende hunde fra Asien, der er blevet krydset med pinscherne. Nære slægtninge kan også være de belgiske griffoner. Racen blev udskilt fra dværgpinscher i 1896, og siden 1930'erne er den gået stærkt tilbage i antal. De fleste findes i dag i Nordamerika.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Affenpinscher.

Affenpinscher HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Affenpinscher, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Affenpinscher

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub