Airedale terrier
Den største terrier - muskuløs & modig
11 Hvalpe
Airedale terrier
Airedale terrier
Airedale terrier
Airedale terrier
Airedale terrier

Airedale terrier


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En airedale terrier er den største af alle terrierracerne og er oftest også den roligste. Den er udadvendt, tillidsfuld og venlig mod både familien og fremmede. Den er tolerant og godmodig over for børn. Den er også vagtsom, modig og villig til at beskytte hus og hjem, hvis det er nødvendigt. En alsidig, tilpasningsdygtig og behagelig selskabshund.

BEHOV

En airedale terrier er en aktiv hund, som behøver en hel del motion og mulighed for at bevæge sig frit. Den trives bedst med nær menneskelig kontakt og er glad for at løse opgaver, som stimulerer den mentalt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En airedale terrier er for stor til at forfølge en ræv ned under jorden, men den har bevaret mange af terrierens oprindelige jagtinstinkter. Den kan stadig gå sine egne veje, men den er mere lydhør og holder tættere kontakt end flere af de mindre terriere.

PELS OG PLEJE

Pelsen er strid og ru med tæt underuld. Hunden skal børstes grundigt en gang om ugen og have det middelkraftige skæg friseret dagligt. Tre til fire gange om året skal pelsen trimmes, men så fælder den til gengæld kun ubetydeligt. Klipning ødelægger både farve og struktur.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Airedale terrieren er generelt meget positiv over for indlæring, og den kan uden store problemer lære alt, hvad man selv har lyst til at lære den. Vær venlig, men konsekvent, hold et rask tempo og varier gerne såvel belønninger som træningsmiljø.

HØJDE

Hanner 58-61 cm. Tæver 56-59 cm.

VÆGT

20-23 kg.

FARVER

Rødgul med sort sadel.

OPRINDELSE

"Terriernes konge" stammer fra dalen Aire i Midtengland. På basis af den nu uddøde Old English Brokenhaired Terrier blev den i begyndelsen af 1800-tallet gennem krydsning med odderhund udviklet til jagt på bl.a. oddere og vandrotter. Fra odderhunden har airedale terrieren arvet sin forkærlighed for vand. I begge verdenskrige gjorde den tjeneste i de allierede styrker som sanitets- og ordonnanshund, og den gør stadig nytte som hjælpehund for blinde og handicappede og som redningshund ved katastrofer.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Airedale Terrier.

Airedale terrier HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Airedale terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

11 Airedale terrier til salg på købhund.dk
5 6 11 Hvalpe

Født d.: 11.04.2019
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Inge Hansen

9493 Saltum

Alternativer til Airedale terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub