Appenzeller Sennenhund
Aktiv & venlig arbejdshund til udeliv
0 Hvalpe
Appenzeller Sennenhund
Appenzeller Sennenhund

Appenzeller Sennenhund


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En appenzeller sennenhund er en selvbevidst hund med et meget stærkt flokinstinkt. Den vil helst kunne iagttage hele familien på én gang. Den er opmærksom, vagtsom, beskyttende og hengiven i forhold til sine mennesker, men forbeholden over for fremmede. En appenzeller sennenhund reagerer med en skarp og gennemtrængende gøen på alt, hvad den finder mistænkeligt.

BEHOV

Appenzeller sennenhund har ét udtalt krav til sin ejer: Den vil og må arbejde. Den behøver en tidlig socialisering og en konsekvent opdragelse, hvis den ikke med sin energi, skal tage magten i familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Med sin voldsomme aktivitet bør en appenzeller sennenhund kun anskaffes af mennesker, der virkelig har lyst til at foretage sig noget med hunden. Masser af motion og beskæftigelse er prisen for en charmerende og lydhør følgesvend, der ikke har tilbøjelighed til at strejfe.

PELS OG PLEJE

Pelsen er korthåret - også kaldet stockhåret - med tæt underuld. Det er en robust pels, som beskytter godt i al slags vejr. Den fælder kun lidt, hvis pelsen jævnligt bliver børstet grundigt igennem. Pelsplejen er meget overkommelig på grund af hundens størrelse.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En appenzeller sennenhund er lærenem, samarbejdsvillig og velegnet til alle former for hundesport. Træn i korte, varierede og tempofyldte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig. Beløn rigeligt, men pas samtidig på, at den ikke bliver overmotiveret.

HØJDE

Hanner 50-58 cm. Tæver 48-56 cm.

VÆGT

25-30 kg.

FARVER

Sort eller havannabrun med symmetriske rustbrune og hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Den nøjagtige oprindelse er ukendt, men den ligger sikkert tæt på de øvrige sennenracers. Den oprullede hale tyder dog på, at der her også har været spidshunde indblandet. Appenzeller sennenhund kommer fra kantonen Appenzell i det nordøstlige Schweiz, hvor den stadig arbejder som kvægdriver. Den kniber ulydige dyr i haserne og undviger lynhurtigt de sparkende klove. På en håndbevægelse henter den køerne til malkning og skelner nøje mellem egne og fremmede dyr, som den enten lader stå eller jager væk.

HJEMLAND

Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN

Appenzeller Sennenhund.

Appenzeller Sennenhund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Appenzeller Sennenhund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Appenzeller Sennenhund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub