Barbet
Aktiv & charmerende familiehund med næse for jagt
0 Hvalpe
Barbet
Barbet

Barbet


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En barbet er en livlig og robust jagthund med et harmonisk og føjeligt væsen. Den finder sig fint tilrette i en sporty familie, som er indstillet på at give den tilstrækkelig beskæftigelse, fx med apportering. Den er kærlig og glad for hele sin familie, og den kommer generelt godt ud af det med fremmede, artsfæller og andre dyr.

BEHOV

En barbet behøver meget motion, helst med mulighed for at løbe frit, mange mentalt stimulerende opgaver og nær kontakt med mennesker. Den trives dårligt med at være lukket inde i en lejlighed.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En barbet kræver en konsekvent opdragelse. Hvis man giver den frit spil og kun udviser lidt autoritet, tager den selvstændigt initiativ. Den passionerede vandhund lugter en svømmetur på flere kilometers afstand, men holder ellers relativt god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er lang, ulden, blød, krøllet og vandafvisende. Den beskytter godt mod kulde såvel som skader. Den skal børstes grundigt igennem mindst hver anden uge for at undgå, at den filtrer. Man kan vælge at klippe pelsen, så kræver den væsentligt mindre arbejde.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En barbet er arbejdsvillig, opmærksom og god til at koncentrere sig. Den reagerer især godt på vekslende stemmeføring. Træn venligt og tempofyldt og udnyt dens lyst til at følge et spor og til at apportere til variation af belønningerne.

HØJDE

Hanner mindst 58 cm. Tæver mindst 53 cm.

VÆGT

15-25 kg.

FARVER

Ensfarvet sort, grå, brun, fauve, sandfarvet eller hvid, evt. med større eller mindre aftegninger.

OPRINDELSE

Den meget gamle race har været almindelig over hele Frankrig til jagt på vandfugle. Barbeten er beskrevet helt tilbage i 1500-tallet, og den formodes at danne grundlag for mange andre af Europas vandapporterende racer, heriblandt pudlen. Før skydevåbnenes tid skulle den ud over fuglene også hente de pile, der ikke ramte deres mål. Dens gode næse er desuden blevet brugt til eftersøgning af skadet vildt. Barbet er sjælden uden for Frankrig. Den er egnet til flere andre former for hundesport.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Barbet.

Barbet HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Barbet, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Barbet

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub