Basset bleu de gascogne
0 Hvalpe
Basset bleu de gascogne

Basset bleu de gascogne


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En udpræget kobbelhund og derfor meget omgængelig i forhold til mennesker og artsfæller. I familien er den hengiven, munter og selskabelig, og især er den kærlig og tålmodig sammen med børn. Over for fremmede er den venlig og en anelse reserveret. Egnet som selskabshund i en aktiv familie, som accepterer dens jagtlyst.

BEHOV

Den knytter sig meget til sin ”flok”, og det kræver nogen træning, hvis den skal lære at være alene hjemme. Den er hurtig og udholdende, men har ikke behov for specielt meget motion.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen har en meget effektiv næse og et stærkt jagtinstinkt, som den ynder at bruge, og som den bør have mulighed for at udnytte. Sørg for effektivt hegn om haven og sæt ind med en tidlig opdragelse for at undgå for mange uønskede jagtudflugter.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, tæt og ret grov. Løse hår fjernes dagligt med en gummibørste eller et fugtigt vaskeskind. Ørerne bør renses regelmæssigt for at undgå infektioner. Man bør også tage hensyn til den lange ryg og undgå trapper og spring, indtil hunden er fuldt udvokset.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

God til at koncentrere sig, villig til at lære, glad for at samarbejde og tilpasser sig hurtigt de givne rammer. Den er følsom, og det er sjældent nødvendigt at hæve stemmen. Træn venligt og konsekvent i korte og tempofyldte sekvenser.

HØJDE

34-38 cm. for begge køn.

VÆGT

16-18 kg.

FARVER

Sort og hvid marmoreret med et blåt skær, evt. med større eller mindre sorte aftegninger.

OPRINDELSE

Tidligere var der bassets inden for næsten alle støverracer i Frankrig. De har været almindeligt kendt siden 1500-tallet, men har formodentlig rødder tilbage til kelternes jagthunde. De lavbenede bassets var værdsat på grund af deres beherskede fart, som tillod jægeren at følge med til fods, og fordi de lettere kunne komme igennem tæt krat. Mange franske racer forsvandt omkring revolutionen, og i dag er der kun fem franske bassets tilbage. Den sydfranske basset har en smuk, tudende gøen.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Basset Bleu de Gascogne.

Basset bleu de gascogne HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Basset bleu de gascogne, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Basset bleu de gascogne

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub