Basset Hound
En stor hund på korte ben
12 Hvalpe
Basset Hound

Basset Hound


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En basset hound er generelt venlig, godmodig og tillidsfuld over for alt og alle, selvstændig og viljestærk grænsende til det stædige. En rolig og behagelig familiehund, som sætter stor pris på selskab og har det dårligt med at være alene i mange timer. En basset hound kan være noget gøende, og dens klangfulde røst er flot, men gennemtrængende.

BEHOV

En basset hound behøver trods sin sindighed en hel del motion i form at reelle gåture. Det vedligeholder muskulaturen og holder vægten på plads. Det er nødvendigt, for hunden er utrolig madglad.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Basset hound er oprindelig en jagthund, som selvstændigt i samarbejde med racefæller følger spor efter vildt. Den har stadig et stort behov for at bruge sin fine næse, og den begiver sig gerne ud på jagtudflugter, hvorfra den kan være vanskelig at kalde tilbage.

PELS OG PLEJE

Pelsen er glat, kort og tæt tilliggende. Den fælder kraftigt to gange om året, men flittig brug af gummibørste eller vaskeskind fjerner ellers de fleste løse hår. De løse øjenrande kræver nogen pleje, og de lange, tunge ører skal holdes pinligt rene for at undgå infektioner.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En basset hound er villig til at lære mange ting, men opdragelsen kræver tålmodighed, venlighed, opfindsomhed og konsekvens, samt at føreren er mere stædig end hunden. Undgå spring og mange trapper, før hunden er helt udvokset. Træn indkald fra hvalpealderen.

HØJDE

33-38 cm. for begge køn.

VÆGT

25-30 kg.

FARVER

Trefarvet hvid-tan-sort eller tofarvet med gule partier på hvid bund. Alle såkaldte hound-farver accepteres.

OPRINDELSE

Baggrunden er fransk, men en basset hound er engelsk. Lavbenede støvere fra kontinentet basset artésien normand kom til England i 1866. Her blev de i 1892 krydset med blodhund. Resultatet var en vedholdende jagthund med en fremragende lugtesans. Basset hound blev fortrinsvis brugt til harejagt, var stærk nok til at trænge igennem selv det tætteste krat og ikke hurtigere, end at jægeren let kunne følge med til fods. Jagthunden havde lidt længere ben og en lettere krop end den type, vi kender i dag.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Basset Hound.

Basset Hound HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Basset Hound, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

8 Basset Hound til salg på købhund.dk
4 4 8 Hvalpe

Født d.: 06.09.2021
Klar til salg:
01.11.2021

Opdrætter:
Betina Roth Andersen

6300 Gråsten

4 Basset Hound til salg på købhund.dk
1 3 4 Hvalpe

Født d.: 15.09.2021
Klar til salg:
15.11.2021

Opdrætter:
Torben Mochau

7160 Tørring

Alternativer til Basset Hound

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub