Beauceron

Beauceron


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Reserveret, men som oftest venlig. Selvsikker og noget vagtsom - den advarer om fremmede på dens territorium ved voldsom gøen. Den har tendens til at knytte sig mest til et enkelt medlem af familien, men er samtidig glad for familiens børn og overbærende over for de mindste. Næppe en race for den helt uerfarne hundeejer.

BEHOV

Behøver rigelig motion og mange meningsfyldte opgaver som at søge og følge et spor. Skal socialiseres tidligt og livet igennem have god kontakt med mennesker og helst også andre dyr.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Som oprindelig hyrdehund og vagthund med speciale i kvæg er racen aktiv og glad for at bevæge sig omkring. Det er en robust og meget samarbejdsvillig hund, der reagerer fornuftigt på anvisninger og gerne holder sig i relativ nærhed af sin fører.

PELS OG PLEJE

Dækpelsen er grov og tæt med kraftig underuld, som beskytter i al slags vejr. Hunden fælder kraftigt et par gange om året. Pelsplejen er overkommelig og klares med en stiv børste et par gange om ugen og et bad efter behov. Racen er kendt for at være glad for vand.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er meget positiv over for indlæring og nem at træne. Venlighed, konsekvens og et varieret, tempofyldt program med rigelige belønninger fører oftest uden problemer til et godt resultat. Beløn venlig kontakt til fremmede mennesker og hunde.

HØJDE

Hanner 65-70 cm. Tæver 61-68 cm.

VÆGT

30-39 kg.

FARVER

Sort eller harlekin (grå og sorte partier jævnt fordelt over hele kroppen) begge med velafgrænsede, tan aftegninger.

OPRINDELSE

Racen nedstammer antagelig fra en temmelig uædel korthåret hyrdehundetype, som tidligere var kendt over det meste af Vesteuropa. Den har desuden fungeret som vagthund på gårdene, til jagt på vildsvin og som trækhund. I dag bliver beauceron stadig mere anvendt som tjenestehund i politi og militær. Racen fik først sit franske navn Berger de Beauce i 1896. Det skete for at skelne den fra den langhårede variant briard (Berger de Brie), ikke fordi den var særlig almindelig i provinsen Beauce.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Berger de Beauce.

Beauceron HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Beauceron, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Beauceron

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub