Blodhund
En næse på fire ben
0 Hvalpe
Blodhund
Blodhund
Blodhund
Blodhund
Blodhund

Blodhund


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Den er generelt mild, venlig og omgængelig over for alle mennesker og alle slags dyr og dermed en udmærket selskabshund i en familie, der forstår og respekterer dens særlige karakter. Men det er ikke nogen nem familiehund. Den er meget stor og behøver plads omkring sig. Den kræver en del pleje, og den savler.

BEHOV

Dens bedrøvede udtryk og værdige holdning skjuler let, at det er en hund med stort behov for social nærhed, aktivitet og især for opgaver, hvor den skal bruge sin formidable lugtesans.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Selv om den er tung, er den udholdende og bestemt ikke klodset. Når den følger et spor, bevæger den sig sindigt og tilbagelægger gerne store afstande. Den har ingen forståelse for, at biler er farlige, så den bør kun slippes løs på sikre områder.

PELS OG PLEJE

Den korte, glatte pels behøver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind eller en gummibørste. I fældetiden skal den børstes hver dag. Til gengæld skal de løse øjenrander, hovedets hudfolder og de lange ører holdes rene for at undgå infektioner. For lange negle generer også den tunge hund.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er selvstændig, næsten egensindig, så hunden bør socialiseres tidligt og livet igennem have tæt kontakt til mennesker. Beløn samarbejde, og træn varieret, venligt og konsekvent. Undgå hårdhed, som hunden kan reagere meget negativt på.

HØJDE

Hanner 64-72 cm. Tæver 58-66 cm.

VÆGT

40-54 kg.

FARVER

Ensfarvet rød eller tofarvet black-and-tan eller liver-and-tan.

OPRINDELSE

I middelalderen opdrættede man sporhunde bl.a. på et kloster i Ardennerne, opkaldt efter jægernes skytshelgen Sankt Hubertus. Nogle af disse hunde fulgte med normannerne til England i år 1066. Her fik de navnet bloodhounds for at markere, at de var "af rent blod" (altså racerene). Blodhunden er stadig højt værdsat til fx at eftersøge forsvundne mennesker. Den er bevisligt i stand til at følge et ugegammelt spor over en afstand af mere end 200 km og skelne mellem mange forskellige slags fært.

HJEMLAND

Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Chien de Saint-Hubert.

Blodhund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Blodhund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Blodhund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub