11. oktober 2016
”Vores blogger-hvalpe” nærmer sig 5 måneders alderen, og det kan ses både fysisk og psykisk. Læs her om de tre poder fra Falkirk´s Harry Potter-kuld, og find ud af hvad de har fået de seneste måneder til at gå med…
Læs mereUddannelsen til professionel skolehundeekvipage igennem Skolehunden.dk er den eneste uddannelse af sin art i Danmark. Den adskiller fra andre typer af ”skolehunde”, ”læsehunde”, ”terapihunde” osv. ved at være et reelt uddannelsesforløb for fagpersonale (med en pædagogisk/psykologisk grunduddannelse), der arbejder professionelt med børn eller unge med særlige behov.
Læs mereAt opdrætte et kuld hvalpe er et ”drug” som man enten bliver afhængig af eller bare nøjes med at prøve én gang. Hos os er vi afhængige – af alle de spændende tanker om hvad en kombination kan biddrage til racen med, samt at se hvalpene udvikle sig og blive fine og elskelige repræsentanter for vores race.
Læs mereVi har i denne weekend haft travlt, besøg af søde hvalpekøbere, working test og international certifikat udstilling i Vejen. De sidste to arrangementer var hvalpene selvfølgelig ikke med til, da de jo bare er bitte små babyer endnu, men det var lidt af et puslespil at få tidsplanen til at gå op, så hvalpene ikke var selv hjemme.
Læs mereHvalpene har stadig travlt med at udvikle sig, både fysisk men også mentalt. De er nysgerrige og super gode til at undersøge verden og alt hvad den indeholder. I den forgangne uge, har hvalpene således haft besøg af flere forskellige mennesker, de har fået ormekur og er flyttet til nye omgivelser.
Læs mereNu er hvalpene 3 uger gamle og hvis de havde levet i en hule i skoven ville de, fordi de er mere mobile, selv begynde at bevæge sig omkring og på den måde blive præget på omgivelser og resten af hundeflokken. I denne periode lærer hvalpene hvilken art de tilhører – og det er derfor super vigtigt, at vi som opdrættere præsenterer dem for en masse kontrollerede oplevelser i form af venlige mennesker (og hunde)
Læs mereDe små har nu åbnet øjnene, de kan ikke rigtigt se endnu, men de kan alligevel tydeligt genkende os, når vi sidder i hvalpekassen og nusser dem. Deres små haler logrer når de lugter til og smager på vores hænder. Vi ”vender” ofte hvalpene for at stimulere deres motorik og de lærer på den måde, at blive håndteret af mennesker.
Læs mereFødekassen er nu sat op – det gjorde vi allerede i fredags og Cirka har set den an, men som alle vores andre tæver, er den ikke specielt interessant før fødslen. De andre hunde synes derimod det er en mægtig ide med sådan en kæmpe hundekurv og går gerne derop og ligger. Fødekassen står i køkkenet, hvor Cirka har overblik og kan følge med i alt hvad der sker i huset.
Læs mereCirka er stadig frisk og frejdig om end noget vommet, vi går vores daglige ture i skoven, hvor hun lige skal tjekke op på om skovens råvildt og kronvildt er hjemme. Hun er blevet udstyret med en flexline, så hun kan have lidt ”frihed” under opsyn, nu hun ikke kommer med i hundeskoven længere. Jeg synes tæverne bliver ret instinktstyrede sidst i drægtigheden og så er det bare bedst, at have fat i den lange ende.
Læs mereVi har snydt en lille smule og ligesom i tv-køkkenet er ”kagen” allerede i ovnen – der ville jo ikke være meget ved at skrive eller følge en blog om et kuld hvalpe, der ikke blev til noget. Cirka har således allerede været på date med Jack og den er god nok, vi venter hvalpe midt i maj
Læs mereAt lave et kuld hvalpe er et større puslespil, hvor vi tjekker op på alle tilgængelige informationer på de mulige avlsdyr -herunder sundhed, temperament, udseende og arbejdsegenskaber og så skal det skal naturligvis også passe ind i vores hverdag. At have hvalpe i 8 uger griber en del ind i den daglige trummerum, vi er dog så heldige at have forældre, der gerne vil babysitte deres ”pels-børnebørn”, hvis vi skal ud og lege med de voksne hunde en enkelt dag mens hvalpene er her.
Læs mereOm det er en god idé eller ej at lade sin hund lege boldleg og/eller blive belønnet med bold i indlæringen af øvelser, er en stående diskussion i hundekredse. Nogle ejere og trænere mener, at bold i det hele taget er en dårlig idé på grund af det forhøjede stressniveau, den kan fremprovokere. Andre ejere og trænere mener ikke, at det er et problem, hvis hunden lærer at ”slukke” på bolden igen, når den har haft fået den som leg/forstærkning.
Læs mereKanonslag, raketter og heksehyl kan stresse hunde - og andre dyr - i en i en sådan grad, at de bliver utrygge, bange eller måske endda flygter i panik. Nogle hunde bliver så forskrækkede, og husker oplevelsen og ubehaget så tydeligt, at de begynder at overføre angsten til andre høje lyde. De farer sammen ved lyden af et skraldspandslåg eller nægter at gå tur i mørket, fordi de forbinder mørket med lysglimt og brag. Derfor gælder det både om at forebygge at hunden bliver skræmt, og om at få den sikkert gennem nytåret.
Læs mere