1, 2, 3 –mange!


Dagen har budt på en tur til dyrlægen -faktisk anden gang i denne uge...

Cirka er nemlig ved at bygge en passende hule til hvalpene og i stedet for at hyre et par uddannede jord & betonarbejdere, har hun slået sig løs med gravearbejdet og i denne proces, har hun givetvis fået jord i øjnene, som har resulteret i øjenbetændelse. 

At grave huler er et stærkt instinkt hos tæverne og her hos os, er det altid et stort hul bag hækken ind til hønsegården der bygges videre på. Det er meget underholdende at observere tæverne, når de arbejder med dette, for de er så instinktstyrede, at hulerne betragtes som hemmelige og tæverne opfører sig derfor, som om de er usynlige for omverdenen når de ligger i dem.

Cirka er ca. på 55. dagen for første parring og i alle tekstbøger står der, at tæverne let kan miste appetitten i denne del af drægtigheden, men det er ikke bøger Cirka har læst – hun spiser morgen, middag og aften og tager gerne imod lidt lækkert ind imellem måltiderne. Hun er dog mere stille end normalt og hviler meget, vi går stadig ture om end i et noget langsommere tempo end for blot en uge siden. 

Kroppen er synligt tynget af drægtigheden og på grund af den øgede vægt (gået fra 27,4 til 36,0 kgs) er hun blevet kohaset, når hun går. På indersiden er der rigtig gang i den, de små sparker energisk og øver sig allerede på reflekserne.

I dag skulle vi så, som planlagt ud og have Cirka herpes-vaccineret en sidste gang og have taget et røntgenbillede af maven. Det blev både til et billede og en scanning, hvor vi prøvede at fange de små hjerter. Det sidste var lettere sagt end gjort, men nu er der bare ventetiden tilbage.


Nu må I tælle – vi udlover en lille præmie til den første, der gætter rigtigt herinde!

Røntgenbillede I

Røntgenbillede II