1 uge gamle


Hvalpene er allerede en uge gamle, de er stadig meget skrøbelige og afhængige af Cirkas omsorg og pleje.

Cirka har været super instinktsikker igennem hele forløbet og har som det naturligste i verden taget hånd om hvalpenes rengøring – et ret vigtigt instinkt, da hundehvalpe ikke kan tisse eller komme af med afføring uden tævens massage af hvalpens bug.

Lasse og jeg måtte dog træde til og hjælpe hvalpene med deres fornødenheder mens Cirka var syg -det kan vist kaldes udvidet yngelpleje. Cirka fik penicillin i weekenden sammen med noget livmoder-sammentrækkende, så vi kunne få hende på højkant igen og søndag aften var temperaturen heldigvis normal og appetitten vendt tilbage.

Dråben der næsten fik bægret til at flyde over, var da lille Frøken Rød tirsdag morgen lå afkræftet og slap. Hun tilbragte en halv dag på Lasses og min mave, kun afbrudt af besøg i mælkebaren. På den måde fik hun varme og kom til kræfterne og vi har efterfølgende valgt at hænge varmelampen op selvom det ikke er noget vi plejer -og Frk. Rød er atter frisk og livskraftig...

-og NU til noget helt andet!!!

De små vokser støt og roligt, men der er jo heller ikke så meget kamp om madforsyningen. Som tommelfingerregel siger man, at hvalpene skal have fordoblet deres vægt når de er ca. en uge gamle, men det er selvfølgelig afhængigt af kuldets størrelse, for ligger der 10-12 hvalpe der skal deles om mælkebaren, er det jo naturligt, at de ikke helt når at fordoble vægten på en uge.


Vi vejer hvalpene ca. hver anden dag, for at kunne følge med i, om de vokser som de skal –og det konkluderer vi så at de gør!

Frøken Gul er gået fra 540 -> 1265
Frøken Rød er gået fra  490 -> 1100
Hr. Sort er gået fra 540 -> 1400

Fede og Flade

Når der er så få hvalpe i et kuld, holder vi altid holde øje med at hvalpene ikke bliver "fede og flade". Hvalpe kan, fordi de vokser så hurtigt og knoglerne endnu er bløde, let få en flad brystkasse, som kan give problemer når de skal op og gå. Er man dygtig kan man spotte dette hurtig og så skal man bare lægge hvalpene om på siden, hver gang man ser dem ligge på maven. Ingen af vores er flade, men vi har også været efter dem fra starten.. 

Dette må dog ikke forveksles med svømmerhvalpe.


De tre små 3 små fede-basser hviler ud efter en god udskænkning - på siden...

Farver og striber

Vi mærker vores hvalpe op med bivoks-farvestifter, det fungerer perfekt på golden retriever pels og det lugter ikke grimt som neglelak. Det er måske ikke så nødvendigt at mærke dem op, når der nu kun er tre hvalpe, men for hvalpekøberne er det altid spændende, at følge med i hvem der er hvem på billederne vi lægger ud.

KH Marlene & Cirka-Atter-Frisk

Cirka hviler også ud..