At udtænke en god kombination


At lave et kuld hvalpe er et større puslespil, hvor vi tjekker op på alle tilgængelige informationer på de mulige avlsdyr -herunder sundhed, temperament, udseende og arbejdsegenskaber og så skal det skal naturligvis også passe ind i vores hverdag. At have hvalpe i 8 uger griber en del ind i den daglige trummerum, vi er dog så heldige at have forældre, der gerne vil babysitte deres ”pels-børnebørn”, hvis vi skal ud og lege med de voksne hunde en enkelt dag mens hvalpene er her.

Lidt om vores race

Golden Retrieveren er en relativ ung race, der blev fremavlet i slutningen af 1800-tallet. Den blev fremavlet som en efterskudshund – dvs. den skulle kunne hjælpe jægeren med at eftersøge og bringe dødt og anskudt vildt på jagt. Racen er stadig en apporterende jagthund og egenskaber som ro, overblik og trænbarhed, er præcis de egenskaber vi søger i en god familiehund. 

De tre typer (slags) golden retrievere

De fleste kender den store smukke lyse golden retriever med masser af pels, store poter og en herlig sort snude lige i midten. Lidt mindre kendt er jagttypen, hvor man har fremavlet hunde med en lettere bygning, et lidt mere intenst og arbejdsvilligt gemyt og hvor kendetegnet er en smuk cognac farvet pels. Der findes også en type, hvor man prøver at fasthold det bedste fra de to første, de kaldes Dual Purpose, hvilke direkte oversat fra engelsk betyder; dobbelt formål. 

Alle tre typer er golden retrievere og de er alle lige rigtige, men fordrer lidt forskellige købere. Golden Retrieveren er dog uanset type en ”stor” hund, så man bør inden man anskaffer sig en hvalp, have med i sine overvejelser, at uanset fra hvilken type man ønsker at købe, så skal de alle aktiveres, trænes og uddannes til at være gode samfundsborgere.

Valg af avlspartner

Hos os har vi lavet alle 3 typer i forskellige kuld, men vi overvejer hver gang vi planlægger et kuld hvalpe, hvad vi gerne vil med en kombination. Vil vi lave super jagt-raketter eller hvalpe der har det klassiske udseende til udstillings-ringen?

Vores valg af avlspartner hænger ofte sammen med efterspørgslen; har vi mange aktive hundesportsmennesker skrevet op til hvalpe af rene jagtlinjer, honorerer vi gerne dette ved at vælge en hanhund af jagtlinjer og er der mange søde mennesker skrevet op til aktive familiehunde, søger vi ofte den gyldne middelvej.


/Marlene