De første 4 uger hjemmefra


Idag er det allerede 4 uger siden Harry Potterne flyttede hjemmefra og de har sandelig haft travlt med at uddanne sig til dejlige familiehunde.

LUNA - Falkirk’s Luna Lovegood

Kære Marlene & Lasse

Luna er faldet rigtig godt til. Vi føler at familien er komplet. Børnene har fundet hver deres måde at være sammen med hende på. Og den gamle Alma er ved at have accepteret at Luna bliver her hos os. 

Vi har haft ferie alle mand de første 3 uger med Luna hjemme.

Nu er hverdagen begyndt.  Og dagene griber om sig med alle mulige udfordringer. Vi syntes det er sjovt at introducere hende for de elementer som hun gradvist bliver en del af.

Hun kommer ofte med Troels i Hallen for at tjekke motionscenteret, lukke om aften og hilse på mennesker.

Luna har også været med i børnehaven. Set legepladsen uden alt for mange børn og er blevet hilst på af lidt flere og derefter mange flere børn, som heldigvis alle var meget søde og kærlige ved hende.

Ellers går hverdagen herhjemme med underholdning af alle kattekillingerne som har givet Luna sin første blodtud i form af en hurtigt, men skarp lille klo.

Det er ikke kun katte Luna slås med. Også drengenes fodboldmål kan være en udfordring. Så må mor her komme og løsne knuderne og hjælpe hvalpen ud af sit net...

Første besøg ved nye dyrlæge gik godt. 11,3kg og 12 uger gammel. Nu kan verden bare komme an.

2 linjer blev til mange. Men det er svært at begrænse sig når de simple men fantastiske oplevelser hober sig op.

Tak for denne fantastiske lækre lille Luna! 

Kærlige knus herfra
Familien Norge Dam


THILDE - Falkirk’s Molly Weasley

Kære Marlene og Lasse.

Så er de første 4 uger gået….. dvs.…… løbet afsted. Også fordi vi har haft invasion af vores familie.  De VAR NØDT TIL AT SE HENDE!!!

Som I har kunnet følge på fotos, har Thilde været igennem næsten ALLE prøver:  inkl. 3 gange plejehjem med elevator, en lille tur på el scooter, 5-6 gange med bus ( har fået sit eget rejsekort), gåture og hilsekontakt med stor, sort hund, legepladser, vinduespudser, statuer, gå på lange metalbroer på havnen og havegravning ( i jord).

Thilde og jeg (Bente) fejer hver aften vores terrasse og til en start foregik det på den måde, at vi havde hver vores kost og skiftede ofte. Thilde slæbte gadekosten med orange nylonbørster ned i haven og gav den en rusketur. Jeg var glad for, at hun ikke var bange for kosten og ikke gøede af den. En morgen spiste hun kun halvdelen af sin mad og vi sov formiddagssøvn, som vi plejer. Kl. 10 begyndte hun at kaste op… så kastede hun op igen og der var en lille orange nylon børste i !..... Thilde blev ved med at kaste op og der var endnu en orange børste i….. Da kl. var 13.30 og hun stadig kastede det vand op, som jeg havde givet hende med en teske, tog vi op til dyrlægen i taxa, det syntes hun var vældig fint. Jeg var bekymret om der var flere børstehår og om, hvis de fortsatte ned i tarmsystemet.

De beholdte Thilde deroppe, lagde hende i drop og gav hende kvalmehæmmende medicin…… kl. 17 kunne jeg tage en træt Thilde med hjem (i bus). Thilde sov godt den efterfølgende nat til 7.00 og for så hen til madskålen. Hun fik diætfoder i løbet af dagen i bitte små portioner og heldigvis havde hun det super fint igen. Vi var så lettede, det lille pus. Den kost er nok Koldings dyreste…. Det hele løb op i små 2000kr.

Ellers kan vi med glæde sige, at Thilde er meget rolig, meget lærenem og meget sød og sover alle nætter igennem i sin kravlegård uden et kny….. Flere gange nu til kl. 8  J. På onsdag skal Thilde til dyrlæge til vaccination og der får vi ormekur med hjem til hende.

Thilde har været nem at få til at sidde foran madskålen eller en godbid og vente på mit ”Vær så god” og med øjenkontakt.

Vi fik i øvrigt snakket med Thildes ”Kennel-Mormor” ned ved havnen.

Mange hilsner
Thilde, Kurt og Bente


SIRIUS – Falkirk’s Sirius Black

Kære Marlene og Lasse

Nu har Sirius boet hos os i 4 uger. Vi er hvalpeværter for STH så han skal være sammen med os ca 1 år og vi skal sørge for at han fortsætter den gode prægning han havde med i rygsækken og hold op hvor er der allerede sket meget.

Han tager fint på i vægt og halen + benene er blevet længere.

Sirius er en vandhund med stort V og fra første dag hos os havde han poterne i Kattegat på vores daglige ture ved stranden. Han var jo kun vandt til jyske søer, men efter 10 dage med saltvand fortsatte han ud i bølgerne og svømmede som den største selvfølge.

Sirius er tydeligt knyttet til os og har fuld tillid til, at det vi præsenterer ham for er ok, så da vi havde ham med på Marinaen for at gå på flydebroerne, sprang han uden varsel ud på en masse tang der flød i overfladen. Vi tror han troede det var noget man kunne gå på. Sirius havde overskuddet og tog den bratte vandgang helt rolig og svømmede bare de 4 meter ind.

Vaccination hos dyrlæge klarede han også med ”bedste retriever temperament” som dyrlægen sagde.

Kærlig Hilsen
Sirius, Berit & Claus

Lunas billeddagbog

Thildes billeddagbog

Sirius' billeddagbog