En hilsen fra "bloggerhvalpene"


”Vores blogger-hvalpe” nærmer sig 5 måneders alderen, og det kan ses både fysisk og psykisk. Læs her om de tre poder fra Falkirk´s Harry Potter-kuld, og find ud af hvad de har fået de seneste måneder til at gå med…

Falkirk's Luna Lovegood ~ Luna

Luna er vokset rigtig godt, specielt de seneste 2 uger, og vejer nu 18 kg. Mentalt udvikler hun sig hele tiden, og lige nu er hun ret sjov - herhjemme gør hun af de pudsigste ting; sit eget spejlbillede, børnenes lommelygter om aftenen og fjernsynet, ting hun indtil nu ikke har skænket en tanke.

Ude i ''verden'' er hun nysgerrig og går til alle udfordringer med tillid og nysgerrighed. Hun har kørt i elevator, på rulletrapper, i tog og har mødt alt fra store mænd i mørke, skrigende børn i institutioner til ældre med stok og rollator.

Som inspiration til udfordringer fik vi en ''to do-liste'' med fra vores opdrætterpar, Marlene & Lasse, en liste med diverse emner, som ville være en god idé at præsentere hvalpen for, og det er der gået sport i! Luna fungerer som en perfekt, aktiv, familiehund i super harmoni med børn og voksne. Hun tilpasser sig alle situationer og er i de hele taget en meget tillidsfuld og dygtig hundehvalp.

Luna og jeg har siden hun var 12 uger gået til hvalpemotivation via Dansk Retriever Klub. Det er superfin træning og herligt at komme afsted på hendes præmisser. Når efterårstræningen stopper, fortsætter vi hjemmetræning med support fra Kennelmutter. Til foråret vil vi træne begynderlydighed med henblik på at kunne komme igennem DRKs brugsprøve.

Den 17. september afholdt Marlene og Lasse et fantastisk arrangement for alle deres hvalpekøbere. Kenneltræffet blev afholdt på Sannes Hundecenter, som dannede rammer om alle dagens aktiviteter. Vi fik en fin introduktion til Rally-lydighed, hvor instruktør Louise fortalte, og Evy og Freiya demonstrerede øvelserne, imens 30 golden retrievere og førere stod fint på række og iagttog. Bagefter fik vi alle lov at prøve øvelserne, og det var både spændende og trættende for en lille hundehvalp som Luna. Rally er da helt sikkert noget, jeg vil bruge som supplement til den øvrige træning.


Om eftermiddagen blev vi inddelt i hold og skulle herefter dyste imod hinanden. På hvert hold var der så vidt muligt hunde fra hvert kuld og aldersgruppe. Øvelserne var vist mest for sjov, men vi skulle gå en lille brugsprøve med bind for øjnene af føreren, hjemkald med FORSTYRRELSER, apportering på tid og mange andre virkelig sjove udfordringer. Det var i sandhed en fantastisk dag for både Luna og mig - og vi glæder os allerede til næste år! 

Vov og potedask fra Luna & Lærke + Familie

~Falkirk's Molly Weasley ~ Thilde

Vi er i lørdags påbegyndt 2. hvalpekursus hos ”Ries hundetræning” på Essen i Kolding, og her arbejder vi målrettet på at få Thilde til at gå pænt i snor. Hun synes dog det er svært at koncentrere om denne øvelse i længere tid ad gangen, men  hun er M E G E T obs. på belønningsgodbidder, så vi arbejder videre. Thilde er i øvrigt blevet god til at dække, nu er næste skridt at udvide øvelsen på afstand.

En af Thildes yndlingsdiscipliner er, når jeg sætter hende af i gangen og går ind i stuen og gemmer en leverpostejgodbid. Hun er allerede så dygtig, at vi kan gå fra hende med ryggen til og vente nogen tid med at sende hende.

Vi er også startet på Kravlegårdstræning, Thilde er uhyre venlig og elsker det og er ikke engang bange for den 24k g store schæferhvalp. Vi har også fået gode legevenner ind i haven, og så er der lige åbnet en stor hundeskov i det gamle reservat ved Marina Syd, tæt på hvor vi bor. Der har vi STOR succes med indkald, også når der er andre hunde at lege med.

Vi havde Thilde med til Kulturnat i Kolding den 26. august. Det var et bombardement på alle sanser både for Thilde og mig, da vi stod af bussen, og der var bare vildt gang i gaden. Vi valgte skyndsomt (trods mange menneskers behov for at klappe Thilde) at gå videre til Åen, men det var altså også for festligt, Thilde lagde sig virkelig i selen mht. det kulturelle og hoppede og dansede helt vildt. Herefter fandt vi et roligt hjørne med en mindre jazz-scene i den anden ende af gågaden, og der var rart og knap så meget gang i den.

Desværre har vi ikke fotos af Thilde på togture, vi har ellers været tre gange med DSB til Odense, og også det klarer hun fornemt.
 
Mange hilsner fra Kurt og Bente og VUF, VUF fra Thilde

~

Falkirk's Sirius Black ~ Sirius

Vi er nu godt i gang med hvalpetræning og får nye udfordringer, så vi har noget at arbejde med.
Sirius har været med os til frokost to gange ombord på sejlbåde - det tog han helt roligt og kunne også affinde sig med, at vores mad var lige i hundehøjde.

Sirius er en rigtig vandhund, henter gerne pinde i vandet, og når jeg bader, svømmer han lige efter mig. Vi var taget på tur med madpakker, og mens vi spiste oppe i klitterne, gik Sirius til vandet. Et øjeblik efter satte han sig i vandet, og lidt efter lagde han sig ned - vi kunne lige se hovedet. Det var også meget varmt, så det var jo en fin måde at blive afkølet på.

Der er også blevet plukket mange brombær hos os i år. Jeg var imponeret over, at Sirius blev lige ved mig uden at trække i snoren, indtil jeg opdagede, at han stod og åd brombær, så nu går han ikke forbi brombærkrattet, uden lige at snuppe et par stykker.

Vores lyng i sommerhuset, som jeg har brugt mange år på at få mere af, elsker Sirius at gnave i, så der er vi ikke helt enige…

Mange hilsner fra
Sirius og Berit