En verden udenfor...


Hvalpene er nu helt bevidste om den verden der omgiver dem – og som de dygtige hundehvalpe de er -smager, lugter, lytter og oplever de flittigt hver gang de er vågne. Vi skifter bamser, underlagt og indhold i hvalpekassen dagligt.

Hørelsen er den nyeste sans de har fået, og det kan godt være overvældende for de små, der jo har levet i en meget stille verden indtil nu. Vi prøver at tale i normalt toneleje når vi er i hvalpekassen med de små og lyd-CD’en er for længst sat på repeat, så det er kun når Lasse og jeg skal have lidt fred, at de hører P4.

Lyd-CD’en er en CD med alle tænkelige lyde – hvalpene har således allerede været på jagt mange gange, de har været med på Hubertusjagt i Dyrehaven, er næsten færdiguddannede håndværkere med speciale i ”powertools”. De kender til trafiklyde og kender til torden og har allerede fejret nytår.

Hvis der kommer en lidt for høj lyd reagerer hvalpene med knurren og piv, men de har faktisk en god afreaktion og så snart vi lige sætter hånden ned til dem, får vi en logrende hale og en våd hvalpesnude som svar.

De er jo ret snu de små og de kan sagtens høre forskel på CD’en og rigtige mennesker, så for at de bliver præget på det hele synger jeg lidt for dem – det lyder helt sikkert ikke særlig smukt, men de elsker det og synger gerne med, når jeg rammer en falsk tone eller når der er noget de synes lyder rigtig  godt (Hahaha)

”Se den lille hundehvalp, nej hvor er den sød
Den har fine rene poter og en pels så blød
Den kan sige VOV og knurre ligesom sin mor
Den skal nok få lært at finde hen hvor musen bor”

Lasse har et fast ritual, hvor han lige gennemgår dagen med dem og det synes de også er dejligt at høre på og jeg underviser dem verbalt i hvordan man skal opføre sig som hundehvalpe.

Cirka er stadig en fantastisk mor og hun passer super godt på sine hvalpe, hun ser fx ikke med milde øjne på folk der går forbi huset, de får en vov-vov-vov hilsen med på vejen. I går havde vi det første hvalpebesøg – og da Cirka havde skældt lidt ud, var det egentligt okay at Lærke og Malte kom med ind og kigge på hvalpene. Det var i hvert fald super hyggeligt at blive nusset, mens de små igler fik mælk.


Vi havde en enkelt dag med tyndskid i tirsdags – vi var hurtige til at give dem zoolac og maverne kom hurtigt i orden igen.

Vi har også klippet kløer på hvalpene første gang, det tog de stille og roligt og mon ikke Cirka er glad for de lidt kortere kløer i sidste ende.God Weekend
Marlene & Cirka-Sutsko + de magelige små