Fødsel…


Så er Cirka i gang og vi vidste godt at hun ville føde i dag eller i nat, hendes temperatur faldt nemlig i går aftes og hun har været noget urolig hele natten, men hun har også haft lange perioder hvor hun sov dybt. Alt blev noteret i vores journal – temperatur, adfærd og mad.

Hele dagen i går fik Cirka lov at grave og ligge i hendes ”hule” som hun ville, det er rart for tæverne, at de kan afreagere når kroppen opfører sig anderledes.


Veerne startede kl. 12.19 og hun har virkelig kæmpet med at føde den første hvalp. Han blev født uden fosterhinde og var derfor lidt svær for hende at presse ud, men med lidt hjælp (vi støttede ham forsigtigt så han ikke bare gled tilbage hele tiden) blev han født kl. 15.40

Cirka tog pænt imod og bed selv navlestrengen over på den første fødte hvalp og hapsede efterbyrden med det samme.. 

18.15

Et par timer inde i fødslen er Cirkas adfærd helt perfekt, hun vender rutineret bunden i vejret på hvalpene, når hun vil inspicere navlestreng og vaske dem -det er altid vildt imponerende at se en førstegangs fødende tæve være så instinktsikker.

Opdateringer følger løbende..

15.40 Sort han (forlæns)
17.05 Grøn han (baglæns)
17.15 Rød tæve (baglæns)
17.30 Gul tæve (baglæns)
17.45 Brun han (baglæns)
18:50 Død tæve (baglæns)
21:25 Død han (baglæns)
22:50 Død tæve (forlæns)
23:05 Død han (baglæns)

Opdateret d. 11. maj 2016

Da nummer to døde hvalp blev født, fik vi fat i vores dyrlæge Dorte Lebech og blev enige om at vi måtte en tur forbi klinikken, så vi satte Cirka og hvalpene i bilen og landede på klinikken i Vrønding kl 2230.

Hos dyrlægen fik Cirka ve-stimulerende og med hiv og sving fødte hun en kæmpe stor stendød hvalp og ca. 15 min senere endnu en død hvalp. Den sidste slappe hanhvalp der blev født her i huset, døde desværre også umiddelbart efter vi kom hjem, så status blev 9 fine hvalpe - 4 overlevende -ikke lige den fødsel vi havde drømt om.