Mens vi venter...


Fødekassen er nu sat op – det gjorde vi allerede i fredags og Cirka har set den an, men som alle vores andre tæver, er den ikke specielt interessant før fødslen. De andre hunde synes derimod det er en mægtig ide med sådan en kæmpe hundekurv og går gerne derop og ligger. Fødekassen står i køkkenet, hvor Cirka har overblik og kan følge med i alt hvad der sker i huset.

Alt foregår i slowmotion nu og Cirka hviler meget, maven er sunket en smule og det er ekstra hårdt at være kæmpe stor, når vi har herligt sommervejr, men så er det fint, at hun kan køle maven på fliserne eller i hulen hun og lillebror Brian-hundehvalp har gjort fin og stor til de kommende hvalpe.

Temperatursvingninger

Mens vi venter på fødsel, har vi nogle rutiner vi følger hver dag – vi tager fx Cirkas temperatur 3 gange om dagen, for at følge hvornår vi kan forvente hun går i fødsel.

Den sidste uge af tævens drægtighed svinger hendes temperatur mellem 37-38 grader, årsagen er at fostrene udskiller et hormon, der medfører en nedsat produktion af drægtighedshormonet progesteron og en øget produktion af østrogen, sidstnævnte gør livmoderen mere følsom overfor det livmodersammentrækkende stof oxytocin, der er med til at give tæven veer.

Når tævens temperatur når under 37 C kan fødslen forventes inden for ca. et døgn… så nu venter vi pænt på det...