Tidlig hvalpe-prægningen


Nu er hvalpene 3 uger gamle og hvis de havde levet i en hule i skoven ville de, fordi de er mere mobile, selv begynde at bevæge sig omkring og på den måde blive præget på omgivelser og resten af hundeflokken. I denne periode lærer hvalpene hvilken art de tilhører – og det er derfor super vigtigt, at vi som opdrættere præsenterer dem for en masse kontrollerede oplevelser i form af venlige mennesker (og hunde)

Køkkenskrivere

Vores hvalpe er også blevet mobile og opmærksomme på deres omgivelser og det er tydeligt at de både kan se og høre. De er begyndt at gå på deres små ben, selvom det endnu er noget usikkert. 

Vi har nu flyttet hvalpene fra føde-rummet ud i køkkenet, hvor de i denne uge vil blive præsenteret for køkkenlåger, opvaskemaskinen der fyldes og tømmes, gryder, ting der tabes og larmer, med andre ord den daglige rutine i en husholdning. Vi har naturligvis flyttet deres radioer med – og ja de har to, en med internet-radio som Lasse og jeg kan høre lidt musik på og en hvor hvalpenes lyd-cd kører. (tryk ikke på play nedenfor, hvis din hund er bange for fyrværkeri)

Daglig håndtering

Vi håndterer vores hvalpe dagligt og sidder ofte i hvalpekassen for at lade hvalpene undersøge os – det er vigtigt, at de små får lov at snuse og smage på både hænder, fødder og ansigt + vores tøj og at de i de næste uger frem hele tiden har tæt kontakt med mennesker, så mennesker således også bliver opfattet som en slags ”artsfæller”. 

De andre hunde

Cirka tillader nu de andre hunde at nærme sig kassen og det er altid spændende for de andre hunde i flokken, at stikke snuden ned til tævens yngel og i denne periode er de voksne hunde i flokken aldrig sure eller opdragende i deres adfærd, de snuser og slikker bare lidt på de små. Specielt interesseret er Brian (vores yngste hund) han er vildt forelsket og vil så gerne op i kassen til de små, men det er endnu ikke tilladt og Cirka skal bare kigge hurtigt på ham, så fortrækker han til stuen, hvor han sender lange blikke.

Hvalpekassen

Underlaget i kassen er også skiftet ud, så der er aviser til at tisse på – det er for at forberede de små på næste uge, hvor de flytter ind i stuen, hvor vores store hvalpe-løbegård bliver sat op.