Braque d'auvergne
Den franske jæger
0 Hvalpe
Braque d'auvergne
Braque d'auvergne

Braque d'auvergne


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Frankrigs fem korthårede hønsehunderacer er generelt venlige og ligevægtige. De er hengivne og glade for kontakt med familien, lidt reserverede, men imødekommende over for fremmede og overbærende med børn og andre hunde. De er fuldblods jagthunde og kræver meget af deres ejer, som både skal have hundeerfaring og forståelse for deres store behov for bevægelse og beskæftigelse. Det er ikke racer, som egner sig til et liv som udelukkende selskabshunde.

BEHOV

Jagtlysten er udpræget og skal tilfredsstilles gennem kraftig fysisk motion og opgaver, der stimulerer hundene mentalt som sporsøg og andet næsearbejde. De behøver desuden et godt socialt liv med meget menneskelig kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det er ivrige sporhunde. De følger alle duftspor på jorden, og et par af racerne tager endda luftfært. Når de fornemmer noget interessant, tændes jagtlysten, og de er lynhurtigt over alle bjerge. Kontakt og indkald skal optrænes fra tidligste hvalpealder.

PELS OG PLEJE

Strukturen af de korte og glansfulde pelse varierer lidt for hver race. De er tætte og beskytter godt mod spidse grene og torne, mindre godt mod fugt og kulde. Det er de færreste af dem, der bryder sig om at arbejde i vand. Pelsplejen klares med en gummibørste eller en aftørring med et fugtigt vaskeskind for at fjerne støv og løse hår. De lange ører skal holdes rene for at undgå infektion.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Begynd socialiseringen og træningen tidligt og læg hovedvægten på indkald og på øvelser, der styrker samarbejdet. Vær konsekvent og meget venlig. Skift mellem forskellige træningssteder og beløn med ros og aktivering, hvor hundene kan få mulighed for at bruge deres næser.

HØJDE

Hanner 57-63 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT

22-30 kg.

FARVER

Hvid med sorte partier og sort marmorering.

OPRINDELSE

Malerier og beskrivelser viser, at de fem racer var udbredt i Frankrig allerede i 1600-tallet. De var adelens hunde, og den franske revolution gjorde et stort indhug i bestanden. Enkelte af dem blev nærmest udryddet. I nyere tid fik de franske jagthunde konkurrence fra de britiske slægtninge, og krigene i 1900-tallet reducerede yderligere deres antal. Entusiastiske franske jægere har dog holdt racerne i live, og de er igen veletablerede, om end sjældne også i deres hjemland.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Braque d'Auvergne.

Braque d'auvergne HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Braque d'auvergne, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub