Broholmer
Den gamle dansker
0 Hvalpe
Broholmer

Broholmer


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Rolig, godmodig og omgængelig. Den er vagtsom og kan optræde med stor selvsikkerhed, men er i almindelighed venlig også over for fremmede. Racen er en tålmodig og børneglad selskabs- og familiehund, som gerne tilpasser sig, dog skal den socialiseres tidligt og have en fornuftig opdragelse på grund af racens størrelse.

BEHOV

Behøver et godt socialt liv i tæt kontakt med familien. Den store, tunge hund motioneres moderat som ung, og den har ikke godt af at gå op og ned ad mange trapper, før den er udvokset.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen er robust og glad for at være ude. Den bevæger sig gerne, men oftest i et lidt sindigt tempo. Den er nært knyttet til sit område og strejfer ikke unødigt omkring. Den reagerer godt på anvisninger og holder forholdsvis tæt kontakt til sin ejer.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort og tilliggende med kraftig underuld. Den fælder noget forår og efterår, og den bør derfor jævnligt børstes igennem. Racens rekonstruktion er ikke helt afsluttet.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Et fastlagt lederskab er vigtigt på grund af hundens størrelse, ikke på grund af temperamentet. Den er samarbejdsvillig og kan lære alt, når metoden bygger på lyst, venlighed og tillid. Træn varieret i korte sekvenser og beløn rigeligt.

HØJDE

Hanner ca. 75 cm. Tæver ca. 70 cm.

VÆGT

40-70 kg.

FARVER

Gul med sort maske, rødgylden eller sort, gerne med hvidt på bryst, poter og halespids.

OPRINDELSE

En dansk nationalrace, kendt som type siden middelalderen, hvor den bl.a. deltog i jagt på vildsvin. Senere blev den mest brugt som vagthund på slotte og større gårde. Sidst i 1800-tallet blev racen renavlet af grev Sehested til Broholm, hvorfra den har sit navn. Efter anden verdenskrig uddøde den næsten, men midt i 1970'erne begyndte interesserede hundefolk i samarbejde med Dansk Kennel Klub at genopbygge racen på basis af nogle få eksemplarer og ved hjælp af andre lignende racer.

HJEMLAND

Danmark.

INTERNATIONALT RACENAVN

Broholmer.

Broholmer HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Broholmer, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Broholmer

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub