Cairn Terrier
Med en Cairn bli´r det aldrig kedeligt
5 Hvalpe
Cairn Terrier
Cairn Terrier
Cairn Terrier
Cairn Terrier
Cairn Terrier

Cairn Terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En cairn terrier er en tålmodig legekammerat for familiens børn, og er også en modig beskytter af huset og dets beboere. Over for fremmede er den nysgerrig og venligt imødekommende. En cairn terrier er selvbevidst i forhold til andre hunde, men udfordrer sjældent, med mindre den provokeres. En kvik, behagelig og meget tilpasningsdygtig selskabshund.

BEHOV

En cairn terrier er glad for at bevæge sig, men ikke udpræget motionskrævende. Den indretter sig gerne efter familien. Sætter pris på mange nye oplevelser og en nær social kontakt med sine mennesker.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En cairn terriers jagtlyst er dæmpet noget gennem avlen, men den er stadig tilstede. En cairn terrier er selvstændig, nysgerrig og opfindsom, så selv om den normalt er lydhør og holder god kontakt, kan den være svær at kalde ind, hvis noget mere spændende lokker.

PELS OG PLEJE

Den pjuskede, dobbelte pels er kraftig og strid med kort, blød og tilliggende underuld. Den beskytter godt mod vejr og vind, og den er nem at passe i hverdagen. Med en grundig ugentlig gennembørstning og trimning tre til fire gange om året undgår man næsten al fældning.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En cairn terrier Opfatter og lærer hurtigt og er ofte lettere at opdrage end mange andre terriere, men også den kræver konsekvens, hvis den ikke skal overtage føringen i familien. Træn tempofyldt og varieret uden hårdhed, som kun vil føre til stædighed.

HØJDE

28-31 cm for begge køn.

VÆGT

6-7,5 kg.

FARVER

Creme, hvedefarvet, rød, grå eller næsten sort samt brindlet i de nævnte farver.

OPRINDELSE

Urtypen for alle de skotske terriere har kun forandret sig lidt i århundredernes løb. Den stammer oprindelig fra det nordvestlige Skotland og øerne ud for kysten, hvor den blev brugt til jagt på småvildt og ræv, som søgte skjul i rullestensskrænterne (cairns på keltisk). Cairn terrieren blev anerkendt i 1910, men helt op i 1920'erne krydsede man den med den hvide west highland white terrier. I dag er cairn terrier den almindeligste af terrierne og en af de mest populære selskabshunde i mange lande.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Cairn Terrier.

Cairn Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Cairn Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

5 Cairn Terrier til salg på købhund.dk
2 3 5 Hvalpe

Født d.: 20.05.2022
Klar til salg:
31.07.2022

Opdrætter:
Pia Hallden

3250 Gilleleje

Alternativer til Cairn Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub