Canaan hund


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Venlig og omgængelig sammen med mennesker, den kender, men i besiddelse af et stærkt forsvarsinstinkt. Mistroisk over for fremmede. Årvågen, hurtig til at reagere og vagtsom ikke alene i forhold til mennesker, men også over for andre dyr. Kræver en erfaren ejer og tidlig socialisering for at kunne indpasses i en familie.

BEHOV

En arbejdskrævende hund, som behøver en tidlig og vedholdende opdragelse og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Derudover reel motion og et liv med nær menneskelig kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Vildhundens sikre flokfornemmelse og skarpe sanser er kendetegnende for racen. Den holder generelt tæt kontakt med sin fører, går sjældent sine egne veje og reagerer godt på anvisninger. Bør fra den tidligste hvalpealder lære at omgås artsfæller.

PELS OG PLEJE

Yderpelsen er tæt med grove, lige, korte eller mellemlange dækhår over kraftig og tæt tilliggende underuld. Den beskytter effektivt mod varme og kulde og al slags nedbør. Den skal jævnligt børstes grundigt igennem for at begrænse fældningen til overgangsperioderne.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Lærenem og samarbejdsvillig, som regel meget positiv over for indlæring og let at opdrage. Træn i korte og tempofyldte sekvenser, gerne i forskellige miljøer. Vær konsekvent og meget hurtig med belønninger såvel som med irettesættelser.

HØJDE

50-60 cm, idet hannerne er betydeligt større end tæverne.

VÆGT

18-25 kg.

FARVER

Sandfarvet til rødbrun, hvid, sort eller plettet med eller uden sort maske.

OPRINDELSE

Israels nationalhund stammer fra vildtlevende pariahunde, som i Negevørkenen har overlevet på deres egne præmisser i mindst 4000 år. Gennem årtusinder har beduiner opdraget vildtfødte hvalpe til at beskytte får og geder mod firbenede og tobenede tyve. Racen blev ”opdaget” i 1930'erne af et tysk par, som med solid baggrund i kynologisk forskning var flygtet fra nazismen til Palæstina. Nutidens canaan hund er skabt til at være vagthund på militære anlæg som eftersøgnings- og redningshund.

HJEMLAND

Israel.

INTERNATIONALT RACENAVN

Canaan Dog.

Canaan hund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Canaan hund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub