Dandie dinmont terrier
Øjne man aldrig glemmer
0 Hvalpe
Dandie dinmont terrier
Dandie dinmont terrier

Dandie dinmont terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Man kalder den for terriernes filosof. Den er rolig og besindig. I familien er den kærlig og omgængelig, tålmodig med børn, men ikke overvældende interesseret i at lege. Den vælger selv sine venner, og over for fremmede er den afventende, måske lidt reserveret. Den er vagtsom og siger til med en dyb og klangfuld røst.

BEHOV

Nær kontakt med familien og en passende daglig motion uden alt for voldsom aktivitet. Den har en meget lang ryg, som kræver visse hensyn. Den bør fx aldrig løbe ved siden af cyklen.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En smidig hund, som også kan være livlig og hurtig. Den oprindelige jagthund er stadig en glimrende rotte- og musejæger, men uden mange andre terrieres udprægede dræberinstinkt. Den holder god kontakt og retter sig som regel fint efter anvisninger.

PELS OG PLEJE

Pelsen er meget karakteristisk for racen. Den er er ikke egentlig ru, men føles dog strid. Den flyder ikke jævnt ned langs ryggen, men danner "pensler", hvor dækpelsen bryder gennem underulden. Den skal børstes og friseres ofte og trimmes mindst to til tre gange om året.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Det kræver altid tålmodighed at opdrage en terrier, der på en gang har en hurtig opfattelsesevne og en stor selvstændighed. Indlæringen skal ske med konsekvens og venlighed, med variation og skiftende belønninger. Undgå alle spring på grund af ryggen.

HØJDE

20-28 cm for begge køn.

VÆGT

8-11 kg.

FARVER

"Pepper" fra mørk blåsort til lys sølvgrå eller "mustard" fra rødlig brun til lys fawn.

OPRINDELSE

Racen er formentlig opstået i det nordlige England i 1700-tallet ved krydsning mellem flere forskellige terriervarianter, bl.a. bedlington terrier. En sigøjnerfamilie ved navn Allan opdrættede den under navnet mustard and pepper terrier. I 1814 udgav Sir Walter Scott romanen ”Guy Mannering”, hvori en person ved navn Dandie Dinmont havde en sådan hund. Romanen blev populær og dermed også hunden, som så skiftede navn. Den bruges ikke mere til jagt, men holdes udelukkende som selskabshund.

HJEMLAND

INTERNATIONALT RACENAVN

Dandie Dinmont Terrier.

Dandie dinmont terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Dandie dinmont terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Dandie dinmont terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub