Dansk Spids
Den hvide nationalspids
5 Hvalpe
Dansk Spids

Dansk Spids


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

Farveskala

MENTALITET

Den danske spids er venlig, tolerant og omgængelig over for mennesker og andre dyr, vagtsom og noget gøende. I familien er den kærlig og meget hengiven og en altid veloplagt legekammerat for børnene. Over for fremmede kan den være en smule reserveret. En fordringsløs hund, der finder sig godt til rette som værdsat selskabshund.

BEHOV

Racen trives bedst med et godt socialt liv i nær kontakt med mennesker, men den kan sagtens lære at være alene. Dansk spids sætter stor pris på motion og beskæftigelse, men er ikke egentlig krævende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen har helt frem til i dag fungeret som en kombination af gårdhund og selskabshund. Dens jagtlyst er meget behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd, men holder sig oftest i nærheden af sit område og sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Den glansfulde og middellange pels har blød og tyk underuld, og den beskytter godt i al slags vejr. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for at begrænse fældningen til overgangsperioderne forår og efterår. Et bad to til tre gange om året gør underværker.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Opdragelsen volder sjældent problemer, hvis den påbegyndes tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hunden er kvik og glad for at løse opgaver, så med en varieret og tempofyldt træning er den velegnet til mange former for hundesport.

HØJDE

Hanner 43-49 cm. Tæver 39-46 cm.

VÆGT

12-18 kg.

FARVER

Hvidlig over i bisquit (gullig cremfarvet)

OPRINDELSE

Racen har formentlig eksisteret her i landet i utallige år. Den har levet et meget anonymt og ubemærket liv under navne som samojedespids, ulvespids og grønlænderspids. Den levede for det meste på gårde i Jylland som børnenes hund og i byerne hos jævne borgere og erhvervsdrivende. I 1988 tog Dansk Kennel Klub initiativ til at samle og mønstre så mange eksemplarer af racen som muligt. Det førte til en foreløbig registrering og en standard baseret på de hunde, der blev godkendt til avl.

HJEMLAND

Danmark.

INTERNATIONALT RACENAVN

Racen er endnu ikke internationalt anerkendt.

Dansk Spids HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Dansk Spids, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

5 Dansk Spids til salg på købhund.dk
2 3 5 Hvalpe

Født d.: 05.01.2022
Klar til salg:
02.03.2022

Opdrætter:
Tina Birk Flensborg

8654 Bryrup

Alternativer til Dansk Spids

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub