Dobermann
Elegant, stolt & frygtløs
9 Hvalpe
Dobermann
Dobermann
Dobermann

Dobermann


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Af natur venlig, fredelig og hengiven over for familien og dens børn. Trods sit sociale væsen er en dobermann dog ikke udpræget behagesyg. I unghundeårene prøver den grænser af, og især hanhundene kan have tendens til at udfordre. Som familiehund er den trofast og hengiven, men også en race, som kræver nogen erfaring.

BEHOV

Har behov for megen menneskelig nærhed, rigelig motion og masser af beskæftigelse med løsning af meningsfyldte opgaver. Skal opdrages konsekvent. Afsæt grænser, og beløn ønsket adfærd.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Brugshundenes turbomodel har en energi og en dynamik, der kræver en god portion tålmodighed hos familien. Hjemme er den til gengæld en kælegris, som sætter stor pris på en plads i sofaen. Generelt lydhør over for anvisninger og med god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er meget kort, forholdsvis hård, glansfuld og tæt tilliggende. Den kræver ingen pleje, men en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner de løse hår, der ellers ville sætte sig i møbler og tæpper. Uden et isolerende hårlag kan racen være noget kuldskær.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er arbejdskrævende, men også samarbejdsvillig, lærenem og en fornøjelse at træne med. Vær konsekvent, men venlig både i stemmeføring og kropssprog og afslut enhver øvelse i god stemning, så det giver hunden lyst til den næste sekvens.

HØJDE

Hanner 68-72 cm. Tæver 63-68 cm.

VÆGT

32-45 kg.

FARVER

Sort eller brun med rustrøde aftegninger.

OPRINDELSE

begyndelsen af 1870'erne skabte Friedrich Louis Dobermann racen på basis af tilfældige skarpe hunde af ukendt oprindelse. En forgænger til nutidens rotttweiler og lokale gårdhunde har dog helt sikkert spillet en afgørende rolle. Målet var en effektiv vagthund, som kunne hjælpe ham i arbejdet som skatteopkræver, nattevagt og kommunal hundefanger. Senere har manchester terrier og greyhound bidraget til at give racen dens elegance. Meget brugt som politihund under mildere himmelstrøg.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Dobermann.

Dobermann HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Dobermann, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

9 Dobermann til salg på købhund.dk
4 5 9 Hvalpe

Født d.: 21.06.2019
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Hanne Lundahl

6862 Tistrup

Alternativer til Dobermann

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub