Presa Canario
7 Hvalpe
Presa Canario

Presa Canario


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Presa Canario, tidligere kendt som Dogo Canario, er en robust hund med en aktiv og trofast karakter. Racen har en rolig fremtræden med et opmærksomt blik, og den er specielt egnet som vagthund og til at styre og drive kvæg. Den er fredelig og venlig i familien, stærkt knyttet til sin ejer, men kan være mistroisk over for fremmede.

BEHOV

Presa Canario er en stor hund, som kræver flere oplevelser end decideret motion samt målrettet og tidlig socialisering og fortsat træning og mange opgaver, hvor den bliver mentalt stimuleret.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En relativ rolig hund, som også er forholdsvis lærevillig. Efter kønsmodning kan nogle hunde besvare udfordringer fra andre hunde, hvorfor den kan være vanskelig at have løs på offentlige steder.

PELS OG PLEJE

Kort pels der børstes en gang om ugen. Den er meget kort og fin på ørerne, en smule længere over manken og på baglårene.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Da Presa canarioen kan være mistroisk som voksen, skal den socialises godt som hvalp. Den opdrages og trænes med venlig motivation og konsekvent, men uden hårdhed. Den sætter den pris på opgaver som at søge efter genstande eller følge et spor.

HØJDE

Hanner 60 til 66 cm. Tæver 56 til 62 cm.

VÆGT

Minimumsvægt: Hanner 50 kg. Tæver 40 kg. Maximumvægt: Hanner 65 kg. Tæver 55 kg

FARVER

Brindlet i alle nuancer og fauve i alle nuancer til sandfarvet.

OPRINDELSE

Dogo canario er en molosserhund, der stammer fra De Canariske Øer. Racen menes at være resultatet af krydsninger mellem ?Majorero?, en indfødt kvæghund fra den før-spanske tid, og molosserhunde, der senere er indført til øerne. Af bygning er racen meget lig molosserne, men med en betydelig adræthed, styrke og temperament, robuste og med en aktiv og trofast karakter. Gennem det 16. og 17. århundrede øgedes deres antal betragteligt, og der findes talrige henvisninger til dem i historiske tekster efter den spanske erobring og især i ?Cedularios Cabildo? (myndighedernes registre), hvor man forklarer den rolle, de havde som vagthunde og beskyttere af kvæget.

HJEMLAND

Spanien

INTERNATIONALT RACENAVN

Dogo Canario

Presa Canario HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Presa Canario, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

7 Presa Canario til salg på købhund.dk
5 2 7 Hvalpe

Født d.: 17.05.2019
Klar til salg:
12.07.2019

Opdrætter:
Tina Hald

7130 Juelsminde

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub