Drever
Den lavbenede jæger
0 Hvalpe
Drever

Drever


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Venlig og omgængelig i forhold til både voksne og børn, fremmede hunde og andre dyr. Dens handy størrelse og afbalancerede væsen skulle kunne gøre den til en udmærket familiehund. Den udprægede jagthund hører imidlertid kun til hos aktive jægere og vil ikke kunne trives med en tilværelse udelukkende som selskabshund.

BEHOV

Den har brug for meget social nærhed og menneskelig kontakt. Men den har endnu mere brug for at få tilfredsstillet sit stærke jagtinstinkt og få lov til at bruge sin utrolige sporsans.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er en selvstændig jæger, udholdende fysisk og mentalt. På jagt løber den langt omkring og er parat til at fortsætte længe efter, at ejeren har fået tilfredsstillet sin jagtlyst. Den er vanskelig at gøre lydig og kan ikke uden træning gå løs.

PELS OG PLEJE

Pelsen er grov, lige og tæt tilliggende. Den beskytter ikke meget i koldt og fugtigt vejr, men det generer ikke den robuste hund, så længe den bare får lov at bevæge sig. Pelsplejen er ubetydelig og klares let med en gummibørste eller et opvredet vaskeskind.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Samarbejder gerne, så længe den finder opgaverne meningsfyldte. Begynd indlæringen med vægt på indkald meget tidligt og træn venligt, vedholdende og konsekvent. Varier tit træningsmiljø og belønninger, så hundens interesse holdes fanget.

HØJDE

Hanner 32-38 cm. Tæver 30-36 cm.

VÆGT

14-16 kg.

FARVER

Alle farver i kombination med hvide aftegninger, som skal være synlige fra alle sider.

OPRINDELSE

Nordens eneste lavbenede støver er en version af den tyske westfälische dachsbracke. Den kom til Sverige i begyndelsen af 1900-tallet som drivende jagthund fortrinsvis til hjortevildt og blev krydset med lokale hunde. I dag er racen Sveriges mest populære jagthund og en af landets talrigeste racer. I Danmark udvikledes den i det sydvestlige Jylland under navnet strellufstøver. Der er kun få muligheder for støverjagt i Danmark, og de to varianter er nu identiske og har samme standard.

HJEMLAND

Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN

Drever.

Drever HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Drever, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Drever

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub