Engelsk toy terrier
0 Hvalpe
Engelsk toy terrier

Engelsk toy terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

Farveskala

Black and Tan

MENTALITET

Miniatureudgaven af manchester terrier (se side xx) er livlig, loyal og oftest meget glad for børn. Den oprindelige rottedræber er kvik, årvågen og lynhurtig. I familien er den kærlig og selvbevidst, venlig og imødekommende over for alle. En lille meget charmerende selskabshund, som er relativt nem og kun fylder lidt.

BEHOV

Selv en så lille hund har brug for at bevæge sig, og den elsker at løbe frit. Passende daglig motion nedsætter også risikoen for overvægt, som måske er den største trussel mod racen.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Man skal ikke lade sig narre af den elegante og spædlemmede fremtoning. Den har alle de typiske terrieregenskaber: Den er selvstændig, aktiv og bestemt ikke tilfreds med blot at sidde på armen. Den forventer at være med, hvor der foregår noget.

PELS OG PLEJE

Pelsen er meget kort, men tæt og glansfuld. Den kræver kun ubetydelig pleje, men en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind frisker op og fjerner støv og løse hår. Vær opmærksom på tandsten og på kløerne, som små lette hunde ofte ikke slider tilstrækkeligt.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er samarbejdsvillig og har let ved at lære. Man er naturligvis nødt til at tage hensyn til dens ringe størrelse, men med god kontakt og masser af ros kan den lære mange underholdende hundekunster, som den også selv har stor glæde af.

HØJDE

25-30 cm for begge køn.

VÆGT

2,7-3,6 kg.

FARVER

Sort med skarpt afgrænsede rustrøde aftegninger.

OPRINDELSE

De små dværghunde kom med i lommen, når ejerne gik på pub. Så var der basis for et rask væddemål om, hvis hund der kunne dræbe flest rotter på kortest tid. I slutningen af 1800-tallet gik der desværre mode i racen, som oprindelig var skabt gennem udvælgelse af særlig små manchester terriere. Man gjorde dem stadig mindre, og til sidst var de så små, at de ikke var i stand til at forplante sig. Heldigvis fik man reddet toy terrieren på målstregen, og siden 1950 er det igen gået fremad.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

English Toy Terrier (Black and Tan).

Engelsk toy terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Engelsk toy terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Engelsk toy terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub