Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)
Samernes hyrdehund- en levende kulturskat
0 Hvalpe
Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)
Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)
Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)
Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)
Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)
Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)

Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Dens rolige, venlige væsen gør den til en behagelig familiehund hos aktive mennesker. Den finske hyrdehund har tendens til at gø, når den driver tusindvis af rensdyr afsted over sneen. En finsk hyrdehund har et vagtinstinkt, som gør, at den vil gø, når der kommer nogen forbi. Derfor kræver det, at den allerede fra hvalp af lærer, hvornår det er ok, at den gør, og hvornår det ikke er. Den er overbærende over for børn og glad for at lege. I forhold til fremmede mennesker og hunde er den tillidsfuld, tolerant og afslappet.

BEHOV

Det er en hund, der skal aktiveres og bruges - ikke en sofahund. Den skal have en hel del udendørs motion og mange muligheder for at løse opgaver i tæt samarbejde med sine mennesker.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

I det fri er den aktiv, energisk og udholdende. Inde er den til gengæld rolig og afslappet, når den ellers er velstimuleret. Det er ikke en race, som stresser let. Den knytter sig meget til sin familie, følger gerne anvisninger og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE

Den kraftige pels består af grove, middellange dækhår over fin, tyk underuld. Den står noget ud fra kroppen og isolerer godt især mod kulde. Den fælder to gange om året og her er det nødvendigt at børste den tit ellers er det en selvrensede pels, der ikke kræver børstning i det daglige.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Hyrdehundens arbejdsglæde og vilje til samarbejde er her kombineret med de polare spidshundes selvstændighed. Racen er generelt lydhør og nem at opdrage. Trænes den venligt, konsekvent og varieret, er den egnet til mange slags hundesport.

HØJDE

Hanner 49-55 cm. Tæver 43-49 cm.

VÆGT

15-25 kg.

FARVER

Sort eller mørkebrun med lysere aftegninger.

OPRINDELSE

Denne race stammer fra samernes ældgamle rensdyrvogtere dog muligvis krydset med forskellige polare trækhunde. I midten af 1900-tallet var opblandingen med andre racer blevet så stor, at hunden næsten var ubrugelig til sit oprindelige arbejde, og samtidig foretrak mange af samerne snescooteren som arbejdsredskab, når renerne skulle samles. Et aktivt og målrettet avlsprogram i Finland og Sverige sikrede dog, at racens arbejdsevne, styrke og temperament blev genopbygget og bevaret.

HJEMLAND

Finland

INTERNATIONALT RACENAVN

Lapinporokoira

Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund) HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund), der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub