Grand basset griffon vendeen
0 Hvalpe
Grand basset griffon vendeen

Grand basset griffon vendeen


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En frisk og selvstændig hund med stor interesse for vildt. Den er generelt meget hengiven i familien og overbærende med familiens børn, tolerant sammen med andre hunde, men lidt reserveret over for fremmede mennesker. Tilpasser sig et liv som selskabshund, når dens behov tilgodeses, og den ikke lades for længe alene.

BEHOV

Den kræver en del fysisk aktivitet og opgaver, som stimulerer den mentalt, fx udstrakt mulighed for at bruge sin fine lugtesans. Trives bedst i nær kontakt med familien og artsfæller.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En hurtig og adræt hund med masser af jagtlyst. Den er selv med en tidlig og vedholdende opdragelse ikke nem at kalde tilbage, hvis den først har fået færten af vildt. Ellers er den normalt lydhør for anvisninger. Temmelig gøende under leg og jagt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er grov, fladt tilliggende og ikke særlig lang. Den beskytter godt mod al slags vejr og vegetation. Den er ru, men behøver ingen trimning. En grundig ugentlig gennembørstning er tilstrækkelig pleje. Ørerne skal holdes rene og frie for hår i øregangen.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Ved opdragelsen kræves stor tålmodighed, venlighed og konsekvens samt skiftende indlæringsmetoder. Racen er med varierede belønninger samarbejdsvillig og glad for at arbejde. Den er god til at koncentrere sig og god til at huske, det lærte.

HØJDE

Hanner 39-45 cm. Tæver 38-44 cm.

VÆGT

18-20 kg.

FARVER

Sort med hvide, fauve eller sandfarvede aftegninger, fauve med hvide aftegninger og evt. sort sadel, fauve eller sandfarvet med sorte hårspidser.

OPRINDELSE

Racen er som de øvrige bassets udgået fra større drivende jagthunde. Den er formentlig selv grundlaget for petit basset griffon vendéen. De to racer har næsten samme kropsbygning, men grand'en har længere ben. Det er den hurtigste af basset-racerne, og den bruges stadig til jagt på al slags hårvildt fra kanin til vildsvin. Den arbejder i flok i moderat vanskeligt terræn, som den har gjort det i århundreder. Efter den franske revolution var racen næsten forsvundet, men blev genopbygget.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Grand Basset Griffon Vendéen.

Grand basset griffon vendeen HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Grand basset griffon vendeen, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Grand basset griffon vendeen

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub