Grønlandshund
Den nationale slædehund
0 Hvalpe
Grønlandshund

Grønlandshund


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Naturhund med alt, hvad det indebærer, og derfor kun egnet som familiehund hos mennesker med stor hundeerfaring og forståelse for racens særpræg. I det rette miljø er den dog energisk, mentalt robust, vagtsom og generelt venlig mod voksne såvel som børn. Den er i reglen nysgerrig og har en udpræget flokfornemmelse.

BEHOV

Den har et stort behov for at bruge sine umådelige kræfter på at løbe og trække. Den tillægger flokken stor betydning og skal have et godt socialt liv. Den holder af at opholde sig ude.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den kan normalt ikke færdes løs efter hvalpealderen, da den opfatter katte og andre mindre dyr, ænder og høns som lovligt jagtbytte. Den er meget hengiven over for de mennesker, den respekterer, følger gerne anvisninger og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen består af grove, stride dækhår over blød, tæt underuld. Den fælder kraftigt en gang om året, men kræver ellers kun en jævnlig gennembørstning. Pelsen beskytter ekstremt godt under alle tænkelige forhold, og hunden befinder sig absolut bedst udendørs året rundt.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Opdragelsen af den stærke og selvstændige hund kræver tålmodighed og konsekvens. Som voksen behøver den masser af cykel- og traveture eller allerhelst kørsel med vogn eller slæde. At følge et spor er også en meningsfyldt opgave for hunden.

HØJDE

Hanner mindst 60 cm. Tæver mindst 55 cm.

VÆGT

30-32 kg.

FARVER

Alle farver og farvekombinationer er tilladt.

OPRINDELSE

En af verdens ældste hunderacer, som i umindelige tider har været eskimoernes transport- og jagtredskab. Den er stadig en livsbetingelse i Nordgrønland. Her er avlen i vid udstrækning overladt til hundene selv. Under de barske vilkår lever kun de sundeste og stærkeste hunde længe nok til at føre racen videre. For menneskene er de arbejdsredskaber, og omsorgen for dem indskrænker sig til det mest nødvendige for at opretholde deres evne til at trække de tunge slæder og opspore vildtet.

HJEMLAND

Grønland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Grønlandshund.

Grønlandshund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Grønlandshund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Grønlandshund

FEED

Del dit eget billede med #grønlandshund