Gross-Spitz
0 Hvalpe
Gross-Spitz

Gross-Spitz


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

De tyske kun adskiller sig kun fra hinanden i størrelse og farve. De er begge selvbevidste, hengivne og loyale i forhold til familien, tålmodige med børn, men lidt mistroiske over for fremmede og ikke særlig tolerante over for andre hunde. Som selskabshunde kræver de en hel del hundeerfaring

BEHOV

Kræver en tidlig og omhyggelig socialisering for at vænne den til fremmede hunde og mennesker og for at dæmpe lysten til at gø. De sætter pris på motion og opholder sig gerne i det fri.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Dens skarpe opmærksomhed og manglende interesse for jagt gør den til en pålidelig vogter af alt, hvad der er den betroet. Den er meget nært knyttet til sin familie, retter sig gerne efter anvisninger og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE

Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr. Den er halvlang med let udstående dækhår over en tæt underuld, som er fyldigere om vinteren end om sommeren. Pelsen fælder en del og er tilbøjelig til at filtre, og den skal derfor børstes grundigt igennem med jævne mellemrum.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

De mellemstore tyske spidser kan ofte være lidt egenrådige, så de er ikke helt lette at opdrage. Undgå hårde metoder, men vær altid venlig,konsekvent, retfærdig og opfindsom med belønninger. Træn i korte, varierede tempofyldte sekvenser.

HØJDE

42-50 cm

VÆGT

17-19 kg.

FARVER

Sort, brun eller hvid

OPRINDELSE

De tyske spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund, som også talrige andre racer er udgået fra. De var fra middelalderen en fast del af livet på gårdene, hvor de holdt vagt, tog rotter og mus og fungerede som hyrdehunde. Godsejerne tolererede hundene, fordi de var uinteresseret i vildt og ikke lod sig oplære til jagthunde. De passer stadig deres oprindelige arbejde, mens rollen som selskabshunde er næsten helt overtaget af de to mindste varianter og af den lidt større keeshond.

HJEMLAND

Tyskland

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutscher Spitz (Grossspitz).

Gross-Spitz HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Gross-Spitz, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Gross-Spitz

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub