Grosser münsterländer
0 Hvalpe
Grosser münsterländer
Grosser münsterländer
Grosser münsterländer
Grosser münsterländer
Grosser münsterländer
Grosser münsterländer

Grosser münsterländer


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En Grosser Münsterländer er en aktiv og energisk jagthund der hjemme er rolig og behersket. Grosser Münsterländer er opmærksom og kan være vagtsom men er ellers venlig, omgængelig og hengiven overfor familiens voksne og børn

BEHOV

Grosser Münsterländeren behøver motion samt meningsfyldte opgaver og har stort behov for nærhed og kontakt til sine mennesker. Den er en meget ivrig apportør og elsker vand.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Grosser Münsterländeren er en alsidig selvstændig arbejdende jagthund der mestrer alle jagtens aspekter. Den tager stand, er sporsikker og en fremragende apportør. Selvom den er hurtig og bevæger sig på mellemstor afstand holder den generelt god kontakt. Den har stor jagtlyst som let kan styres gennem træning.

PELS OG PLEJE

Pelsen skal være tæt og glat tilliggende så den beskytter effektivt mod alt slags vejr. Den må hverken være for fyldig eller alt for kort. Pelsplejen er overkommelig men jævnlig frisering af behæng på ben og hale kan anbefales så filtring undgås.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Grosser Münsterländeren er let dresserbar, lærenem og samarbejdsvillig, og skal tidligt socialiseres med andre hunde og mennesker. Der trænes livet igennem med venlighed og konsekvens. Den elsker at apportere så øvelsen kan bruges som ekstra belønning.

HØJDE

Hanner 60-65 cm. Tæver 58-63 cm. Kropslængde og skulderhøjde bør være så ens som muligt. Kropslængden kan overstige skulderhøjden med 2 cm.

VÆGT

28 - 35 kg.

FARVER

De tre farvevarianter er: Hvid med sorte aftegn og pletter, sortskimlet og ren sort. Hovedet er sort, eventuelt med en hvid snip eller blis. Øjnene er mørke.

OPRINDELSE

Großeren som den populært kaldes, har samme baggrund som Tysk Langhår og har aner tilbage til middelalderen og senere tiders fuglehunde, vandhunde og drivende hunde som Wachtelhund samt engelske pointere og settere. I starten af 1900 tallet blev den sort hvide variant udskilt fra avlen for Langhåret Hønsehund og i 1919 opstod avlsforbundet for den sort/hvide langhårede hønsehund også kaldet Großer Münsterländer efter området hvor flest af de oprindelige stamhunde fandtes.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Grosser Münsterländer Vorstehhund.

Grosser münsterländer HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Grosser münsterländer, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Grosser münsterländer

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub