Hokkaido
Urhunden fra Japans bjerge
0 Hvalpe
Hokkaido

Hokkaido


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

De fire mindre udbredte japanske spidshunderacer har meget til fælles. Af væsen er de venlige og afbalancerede i fredelige situationer, men vagtsomme og noget afstandtagende over for fremmede og forsvarsberedte i forhold til andre dyr. De kan med den rette opdragelse tilpasse sig en aktiv familie med solid hundeerfaring, men behøver en leder, som kan sætte sig i respekt.

BEHOV

Det er naturhunde, der selv med en tidlig socialisering næppe er egnede udelukkende som selskabshunde. De er middelstore, stærke, udholdende og behøver masser af motion og udfordringer som at søge og følge et spor. De værdsætter en nær kontakt med mennesker, som de kender og respekterer.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Har været anvendt til jagt på større vildt som hjorte, vildsvin og bjørne. De opsporede selvstændigt vildtet i tavshed og fastholdt ved gøen dets opmærksomhed, til jægeren nåede frem. Jagtlysten er stadig stor, så det er ikke hunde, man kan lade gå løs, også fordi de tit vil optræde udfordrende over for andre hunde.

PELS OG PLEJE

Pelsen er grov og lige med blød og tæt underuld. Længden og tykkelsen af pelsen er afpasset efter klimaet i racens hjemegn. Dette påvirker både mængden af pelspleje og fældning, men generelt gælder, at en grundig gennembørstning en gang om ugen er påkrævet, men tilstrækkelig. Med hensyn til foder er racerne meget nøjsomme og fordringsløse.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

De er opmærksomme og har en hurtig opfattelsesevne, men som selvstændige jægere er de ikke meget for at samarbejde. De indretter sig primært efter lederen af flokken. De skal fra tidligste hvalpealder vænnes til fremmede og navnlig til andre hunde, og de skal hele tiden vide, hvem der bestemmer.

HØJDE

Hanner 48-52 cm. Tæver 45-49 cm.

VÆGT

16-18 kg.

FARVER

Brindlet, rød, sort, black and tan eller hvid.

OPRINDELSE

Forfædrene til de mellemstore japanske spidshunde kom for omkring 4000 år siden til øgruppen fra det asiatiske fastland. De tilpassede sig forskellige klimatiske og terrænmæssige forhold, uden at deres udseende ændrede sig væsentligt. De blev godkendt som selvstændige racer i løbet af 1930'erne og er efterfølgende i Japan erklæret for "natur-monumenter".

HJEMLAND

Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN

Hokkaido.

Hokkaido HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Hokkaido, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Hokkaido

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub