Hollandsk hyrdehund,ruhåret
Den europæiske hyrde
0 Hvalpe
Hollandsk hyrdehund,ruhåret

Hollandsk hyrdehund,ruhåret


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Den hollandske hyrdehund er, ligesom sine nære slægtninge fra Belgien, en livlig og opmærksom hund. Den er vagtsom og måske lidt forbeholden over for fremmede, men trofast, hengiven og godmodig over for alle familiens medlemmer. En alsidig hund til både sport og arbejde, som også tilpasser sig livet som selskabshund.

BEHOV

En race, som sætter stor pris på motion, og som er glad for at løse opgaver. Den behøver en tæt kontakt til sine mennesker og knytter sig ofte mest til en bestemt person i familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen har bevaret mange af sine oprindelige hyrdehundeinstinkter. Den er aktiv og glad for at bevæge sig, udholdende og samarbejdsvillig. Den retter sig gerne efter ejerens anvisninger og holder generelt tæt kontakt, da jagtlysten er behersket.

PELS OG PLEJE

Den hollandske hyrdehund forekommer i tre hårlagsvarianter: langhåret, korthåret eller ruhåret. Varianterne registreres som selvstændige racer. I alle tre tilfælde er pelsplejen overkommelig. Jævnlig gennembørstning er nok til at begrænse fældningen til et minimum.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Arbejdsvillig og positiv over for indlæring. Bør opdrages konsekvent, men uden hårdhed, da hunden risikerer at miste tilliden og dermed arbejdsglæden, fordi den er meget knyttet til sin fører. Træn kvikt og varieret med masser af belønning.

HØJDE

Hanner 57-62 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT

29-31 kg.

FARVER

Brindlet på brun eller grå bund, gerne med sort maske.

OPRINDELSE

Baggrunden er uden tvivl de gamle mellemeuropæiske fårehunde - altså den samme som de fire belgiske hyrdehunde og nutidens schæferhunde. Pelsvarianterne hos de hollandske hyrdehunde blev udviklet tidligt i 1800-tallet og fastlagt ved udgangen af århundredet. Racerne har altid stået i skyggen af schæferhunden og de belgiske slægtninge. De har nogen udbredelse i hjemlandet, hvor de benyttes som redningshunde, hjælpehunde for blinde og handicappede og som sports- og konkurrencehunde.

HJEMLAND

Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Hollandse Herdershond.

Hollandsk hyrdehund,ruhåret HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Hollandsk hyrdehund,ruhåret, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Hollandsk hyrdehund,ruhåret

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub