Irish Glen of Imaal Terrier
Tavs, tapper og temperamentsfuld
0 Hvalpe
Irish Glen of Imaal Terrier

Irish Glen of Imaal Terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Pelspleje

Aktivitets-
niveau

MENTALITET

Det er ikke nogen lille hund. Det er en stor hund på små ben. En sej og robust hund, som tavst skulle kunne gå ned under jorden og selvstændigt trække grævling, ræv eller odder ud af boet. Som selskabshund kræver den en aktiv og sporty familie, som i den glade og hårdføre hund vil få en god ledsager i alle situationer.

BEHOV

En uforfærdet vovehals, som behøver motion og beskæftigelse samt en ejer, der kan sætte klare grænser for, hvad hunden skal have lov til at bestemme - også i forhold til andre hunde.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den tilpasser som regel sit krav til motion efter familiens aktivitetsniveau. Den elsker vand og er en kraftfuld og udholdende svømmer. Den er selvstændig og jagtlysten, så kontakten og det rette forhold mellem hund og ejer er vigtigt for den.

PELS OG PLEJE

Den ruhårede pels er næsten vandtæt og beskytter godt mod al slags vejr. Den skal børstes regelmæssigt og trimmes tre til fire gange om året. Det er en af de terriere, hvor man forholdsvis let kan lære at gøre det selv. Er pelsen velpasset, fælder den kun ubetydeligt.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En hund, som behøver en konsekvent opdragelse uden tvang. Lad træningen veksle med leg i korte og tempofyldte sekvenser. En tidlig socialisering med andre hunde og et omhyggeligt valg af legekammerater til den voksne hund er en fordel.

HØJDE

Ca. 35,5 cm for begge køn.

VÆGT

15-17 kg.

FARVER

Nuancer fra lys hvedefarve til gulrød, evt. blåtigret.

OPRINDELSE

Den sjældneste af de irske terriere er en meget gammel race af ukendt oprindelse. Den har sit navn efter dalen Glen of Imaal i Wicklowbjergene i Irland. Dens hovedopgave var her gravjagt, og derudover gjorde den nytte som apporterende hund på fuglejagter og som vagthund og skadedyrsbekæmper på gårdene. Den blev desuden benyttet til hundekampe, mens denne "sport" endnu var tilladt, og det har sat spor i dens forhold til andre hunde, som den kan optræde dumdristigt udfordrende overfor.

HJEMLAND

Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Irish Glen of Imaal Terrier.

Irish Glen of Imaal Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Irish Glen of Imaal Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Irish Glen of Imaal Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub