Irish Softcoated Wheaten Terrier
Hurtig og intelligent under bølgende silkepels
1 Hvalpe
Irish Softcoated Wheaten Terrier

Irish Softcoated Wheaten Terrier


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Den har et mildere og roligere væsen end de fleste andre terriere, og den er generelt mere tolerant i forhold til andre hunde. Den er glad, nysgerrig og venlig mod alle og meget tålmodig med børn. At fungere som gårdhund var en af dens oprindelige opgaver, og den er stadig en udmærket vagthund. Egnet som familiehund.

BEHOV

Behøver temmelig meget fysisk motion og meningsfyldt beskæftigelse samt et godt socialt liv i nær kontakt med familien - enkelte hunde kan endda være næsten overvældende kontaktsøgende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En robust, aktiv og energisk hund med en hel del jagtlyst. Den sætter stor pris på mulighed for at bevæge sig frit uden line. Den kan godt gå på jagt på egen hånd, men den er i reglen relativt lydhør og bevarer en god kontakt med sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Den middellange pels er blød, silkeagtig og glansfuld, bølget eller lokket. Den færdige pels er et par år om at udvikle sig. Pelsen kræver meget arbejde med børste og kam, men den fælder stort set ikke. Pelsen kan formes ved klipning, eller den kan vokse naturligt.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er opmærksom, har en hurtig opfattelsesevne og er som regel samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Vær ubetinget konsekvent, men samtidig kærlig. Skift ofte øvelser og træn i forskellige omgivelser, så hunden ikke keder sig.

HØJDE

Hanner 46-48 cm. Tæver 43-45 cm.

VÆGT

15-20 kg.

FARVER

Alle nuancer fra lys hvedefarvet til rødligt gylden.

OPRINDELSE

Den var oprindelig de fattige irske bønders hund. Den levede sit arbejdsomme liv upåagtet i landsbyerne i århundreder. Den holdt rotter og mus fra dørene, drev husdyrene ud og ind, passede på hus og hjem og deltog i jagten på al slags vildt af overkommelig størrelse. Specialister havde man ikke råd til. Denne baggrund har racen tilfælles med de andre irske terriere. Først i 1930'erne fik man øjnene op for den som race, og siden har den erobret sig en solid plads som selskabshund.

HJEMLAND

Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Irish Soft Coated Wheaten Terrier.

Irish Softcoated Wheaten Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Irish Softcoated Wheaten Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

1 Irish Softcoated Wheaten Terrier til salg på købhund.dk
0 1 1 Hvalpe

Født d.: 01.03.2023
Klar til salg:
01.05.2023

Opdrætter:
Gurli Jakobsen

8700 Horsens

Alternativer til Irish Softcoated Wheaten Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub