Irsk terrier
0 Hvalpe
Irsk terrier

Irsk terrier


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Aktiv og livlig med et forrygende gåpåmod. Meget kærlig over for familien, men lidt reserveret i forhold til fremmede mennesker. Tager gerne kontakt til andre hunde og bryder hurtigt ud i leg ved gensidig sympati, hvis denne ikke opstår, tager den omgående udfordringen op og afprøver sine kræfter i et heftigt slagsmål.

BEHOV

En charmerende og udfordrende selskabshund hos mennesker, der er villige til at give den meget kontakt, motion og beskæftigelse, og som kan tøjle dens noget opbrusende temperament.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Lynhurtig med stor jagtlyst, selvstændig og opfindsom. Tager gerne mod anvisninger, men på sine egne betingelser. En race som virkelig stiller krav til sin ejer, men som samtidig holder tæt kontakt. Den er desuden vagtsom og kan være noget gøende.

PELS OG PLEJE

Pelsen er ret kort, glat tilliggende, strid og ru med behersket underuld. Den skal trimmes tre til fire gange om året, men den daglige pleje er meget overkommelig. Den fælder kun ubetydeligt, hvis den børstes og friseres jævnligt. Skægget klippes og vaskes efter behov.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Kræver som hvalp en kærlig og konsekvent opdragelse og meget socialisering for at udvikle sig til en harmonisk og afbalanceret hund. Livet igennem bør den have mulighed for at bruge såvel krop som intelligens gennem varierede opgaver.

HØJDE

Ca. 46 cm for begge køn.

VÆGT

11-12 kg.

FARVER

Ensfarvet rød fra gulrød til dybrød.

OPRINDELSE

Racen er antagelig udviklet fra den gamle ruhårede black-and-tan terrier og irish softcoated wheaten terrier. Den stammer fra egnen omkring Cork i Sydirland, hvor den siden 1700-tallet har arbejdet som gård- og vagthund. Den er en meget energisk rotte- og kaninjæger, som også modigt og beslutsomt har deltaget i jagt på grævling. Den har endda været brugt til hundekampe og til hundevæddeløb. I dag holdes den primært som selskabshund, men er i øvrigt egnet til alle former for hundesport.

HJEMLAND

Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Irish Terrier.

Irsk terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Irsk terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Irsk terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub