Jämthund
0 Hvalpe
Jämthund

Jämthund


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Den største af de nordiske jagtspidser er modig og energisk, men også præget af en stoisk ro. Det er ikke en race for førstegangshundeejeren, men i den erfarne og naturglade familie er den glad, legesyg, kærlig og hengiven over for alle. Den er vagtsom og noget afventende over for fremmede, og den er meget gøende.

BEHOV

Kræver masser af motion - gerne i form af cykelture - og opgaver, hvor den får lov at bruge sin fine næse. Den behøver et godt socialt liv, men knytter sig ofte mest til én person.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Jagtinstinktet er meget stærkt, så den kan ikke lufte sig selv, men må altid holdes i line. I indhegnede områder bevæger den sig gerne langt væk, men den kommer altid tilbage, når den mener, at arbejdet er afsluttet. Holder ellers god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen beskytter hunden effektivt i al slags vejr, selv om den ikke er så rigelig som hos norsk elghund eller de polare trækhunde. Den er kortere, blødere og mere tilliggende med fin underuld. Den fælder behersket og passes i det daglige med jævnlig gennembørstning.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Opdragelsen skal begynde tidligt og vedligeholdes i små doser, da den opvakte og selvstændige hund hurtigt begynder at kede sig. Vær venlig og konsekvent og undgå at bruge tvang. Racen er relativt tolerant i forhold til andre hunde.

HØJDE

Hanner 57-65 cm. Tæver 52-60 cm.

VÆGT

19-21 kg.

FARVER

Lysere og mørkere grå med karakteristiske lysegrå eller cremefarvede aftegninger.

OPRINDELSE

Denne urgamle hundetype har været kendt, så længe der har boet mennesker i det nordlige Sverige ind mod grænsen til Norge, men først i 1946 blev den efter årtiers diskussioner udskilt fra den meget mindre norske elghund. Hunden fra Jämtland regnes i dag for Sveriges nationalrace. Den er enestående til elgjagt. Indtil jægeren når frem, kan den med sin dybe og monotone gøen få en elg til at stå så stille, som var den hypnotiseret. Tidligere har racen også deltaget i jagt på bjørn og los.

HJEMLAND

Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN

Jämthund.

Jämthund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Jämthund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub