Bichon Frisé
Den "krøllede" skødehund
2 Hvalpe
Bichon Frisé
Bichon Frisé
Bichon Frisé
Bichon Frisé

Bichon Frisé


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

En bichon frise er livlig og glad for at lege, hengiven og venlig over for alle i familien samt over for fremmede og andre hunde. Det er en kvik, lille selskabshund både i den aktive familie og hos ældre med en mere stilfærdig hverdag. En bichon frise er selvbevidst og charmerende med en veludviklet evne til at sno sin ejer omkring sin pote.

BEHOV

En bichon frise elsker raske daglige gåture, men er ikke specielt motionskrævende. Den sætter stor pris på nye indtryk og på at løse mentalt stimulerende opgaver i samarbejde med sine mennesker.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En bichon frise er mere robust, end den umiddelbart ser ud til. Den har altid været holdt som selskabshund, og den har det absolut bedst i selskab med sine mennesker, som den knytter sig tæt til. Den er lydhør og bevæger sig sjældent langt væk fra sin ejer.

PELS OG PLEJE

Pelsen er fin og silkeagtig med meget løse og lette proptrækkerkrøller. Den er den eneste bichonvariant med underuld. Pelsen skal hver dag børstes omhyggeligt igennem, og den skal vaskes ofte. Hoved og poter klippes i facon. Tænderne skal jævnligt renses for tandsten.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En bichon frise er opmærksom og lærevillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Vær venlig, konsekvent og opfindsom med belønningerne. Væn tidligt hunden til at blive puslet om, så den omfattende pelspleje bliver til glæde for begge parter.

HØJDE

Højst 30 cm.

VÆGT

3-6 kg.

FARVER

Helt hvid.

OPRINDELSE

Formentlig er de små hvide hunde fra landene rundt om Middelhavet oprindelig dværgformer af de tidlige apporterende jagthunde, som også danner basis for nutidens pudler. Bichon frisé kan føres tilbage til de kanariske øer i 1400-tallet, og den blev en overgang kaldt tenerifehund. Interessen for den aftog i slutningen af 1800-tallet, og den blev næsten glemt, indtil den i mellemkrigsårene blev "genopdaget" af belgiske og franske opdrættere. I dag er den en populær selskabshund verden over.

HJEMLAND

Frankrig/Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Bichon a Poil Frisé.

Bichon Frisé HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Bichon Frisé, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

2 Bichon Frisé til salg på købhund.dk
1 1 2 Hvalpe

Født d.: 07.10.2023
Klar til salg:
07.12.2023

Opdrætter:
Sussie Christiansen

3230 Græsted

Alternativer til Bichon Frisé

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub