Cavalier King Charles Spaniel
Glad og blid på samme tid
0 Hvalpe
Cavalier King Charles Spaniel
Cavalier King Charles Spaniel
Cavalier King Charles Spaniel
Cavalier King Charles Spaniel
Cavalier King Charles Spaniel
Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

Farveskala

MENTALITET

Cavalier king charles spaniel er livlig, venlig og imødekommende over for voksne såvel som børn, fremmede og andre hunde. Det er en stilfærdig og behagelig selskabshund, som knytter sig til hele familien. Cavalier king charles spaniel er velegnet også hos lidt ældre, men stadig aktive mennesker, der ligesom den sætter pris på friske gåture. Den kan være lidt gøende.

BEHOV

Cavalier king charles spaniel behøver et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt. Den har også brug for motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er glad for at lege, bruge sin næse og apportere.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Ude er cavalier king charles spaniel aktiv, elsker at bevæge sig og glad for at få nye positive oplevelser. Den har bevaret noget af de større spaniels vildtinteresse. Hjemme er den rolig og afslappet. Den er kontaktsøgende og tilpasser sig generelt familiens aktivitetsniveau.

PELS OG PLEJE

Pelsen er lang, silkeagtig og glat eller let bølget. Den kræver jævnligt en grundig gennembørstning, og de fyldige behæng på bryst, ben, ører og hale skal helst friseres dagligt. Væn tidligt hunden til at blive puslet om, så det bliver en hyggestund for begge parter.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Cavalier king charles spanielen sætter stor pris på ejerens opmærksomhed og samarbejder gerne, når indsatsen belønnes hurtigt og varieret. Hold igen med godbidderne for at undgå overvægt og skift mellem leg og apportering. Træn venligt og kvikt i korte sekvenser.

HØJDE

31-33 cm for begge køn.

VÆGT

5,4-8 kg.

FARVER

Sort med tanfarvede aftegninger, ensfarvet rød, hvid med kastanjebrune partier (farven kaldes blenheim) eller trefarvet hvid-tan-sort.

OPRINDELSE

Små dværgspaniels har været kendt i mere end tusind år. De blev især forbundet med den engelske kong Charles II i slutningen af 1600-tallet og med slægten Marlborough på Blenheim Castle hundrede år senere. Gennem 1800-tallet blev en kortnæset variant stadig mere populær under navnet king charles spaniel, og den langnæsede gik næsten i glemmebogen. Indtil en amerikaner i 1920'er udsatte pengepræmier til de bedste hunde af den gamle type. De fik så føjet ordet cavalier til racenavnet.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Cavalier King Charles Spaniel.

Cavalier King Charles Spaniel HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Cavalier King Charles Spaniel, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Cavalier King Charles Spaniel

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub