Chesapeake bay retriever
Vandpassion af format
0 Hvalpe
Chesapeake bay retriever
Chesapeake bay retriever

Chesapeake bay retriever


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Det er en udpræget arbejdshund, selvsikker og udfordrende. Den er generelt omgængelig over for fremmede og andre hunde og hengiven og beskyttende i familien. Den vil falde godt til i en aktiv familie, der er indstillet på at tilfredsstille dens trang til beskæftigelse, men den trives ikke som udelukkende selskabshund.

BEHOV

Den kraftfulde hund har brug for meget fysisk motion med mulighed for at bevæge sig frit, bruge sin fornemme lugtesans og apportere. Den behøver desuden masser af kontakt med familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den sætter stor pris på menneskelig opmærksomhed. Den er aktiv, adræt og glad for at lege. Vælg gerne søge/findelege og undgå altid kamptrækkelege med en apporterende jagthund. Det er frustrerende for hunde med instinkt for at hente og bringe.

PELS OG PLEJE

Den dobbelte pels består af kort, grov, let bølget yderpels og tæt, fin og ulden underpels. Pelsen indeholder naturlige olier, som gør den vandtæt og beskytter under selv de barskeste forhold. Når hunden kommer op af vandet og ryster sig, skal pelsen være næsten tør.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er stærk og bør socialiseres tidligt og mindst lære grundlæggende lydighed. Det vil dog sjældent volde problemer, da den er lærenem og samarbejdsvillig. Træn venligt og med ubøjelig konsekvens. Beløn med apportering eller en svømmetur.

HØJDE

Hanner 58-66 cm. Tæver 53-61 cm.

VÆGT

25-36 kg.

FARVER

Ensfarvet i enhver nuance af brunt, helst en farve som vissent græs.

OPRINDELSE

Det fortælles, at racen stammer fra to hvalpe af en lille variant af newfoundland, som blev reddet fra et forlist skib ud for Chesapeake Bay i Maryland i 1807 og krydset med forskellige lokale hunde. Den blev udviklet til jagt på svømmefugle under de mest ugunstige vejr- og vandforhold. Hunden måtte ofte bryde gennem isen under de mange anstrengende apporteringer og modstå blæst, tidevand og lange, kolde svømmeture under arbejdet. Den er dog også velegnet til jagt på landjorden.

HJEMLAND

USA.

INTERNATIONALT RACENAVN

Chesapeake Bay Retriever.

Chesapeake bay retriever HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Chesapeake bay retriever, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Chesapeake bay retriever

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub