Dværgpinscher
Stor hund i lille krop
0 Hvalpe
Dværgpinscher

Dværgpinscher


Størrelse

Lille

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Miniatureudgaven af den tyske pinscher er kvik, kærlig og selvbevidst. Alene størrelsen gør den velegnet som selskabshund i selv den mindste bolig, og det er uanset ejerens alder og tidligere hundeerfaring. Den er vagtsom og kan være lidt reserveret over for fremmede, men er oftest imødekommende og nysgerrig.

BEHOV

Selv om dværgpinscheren er meget lille, har den stor glæde af at bevæge sig. Passende daglig motion nedsætter risikoen for overvægt, men vær alligevel tilbageholdende med godbidderne.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Meget glad for at lege - eventuelt med sig selv, men allerhelst med sine mennesker. Ikke så få ejere af denne race er blevet overrasket over den lille hunds aktivitet. Den oprindelige rottehund er bestemt ikke tilfreds med kun at sidde på armen.

PELS OG PLEJE

Pelsen er meget kort, tæt, glansfuld og glat tilliggende. Pelsplejen er ubetydelig, men en daglig aftørring med et opvedet vaskeskind gør underværker, da det fjerner støv og løse hår. Vær opmærksom på kløerne, som let bliver for lange på grund af behersket motion, og på tænderne, som ofte danner tandsten på grund af den findelte kost.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er lærenem og samarbejdsvillig, blot man hele tiden sørger for at holde kontakten og tager hensyn til den ringe størrelse. På den måde lærer den let mange underholdende hundekunster.

HØJDE

25-30 cm for begge køn.

VÆGT

4-5 kg.

FARVER

Ensfarvet rødbrun i forskellige nuancer eller sort med rustrøde aftegninger.

OPRINDELSE

Dværgformen af tysk pinscher er opstået som en naturlig mutation, og den findes allerede afbildet i 1500-tallet. Navnlig sidst i 1800-tallet var den en yndet selskabshund for damer af det bedre borgerskab. Hundene kunne dengang ikke blive små og sarte nok - en holdning, der heldigvis senere har ændret sig. Typiske kendetegn hos dværghunde som kuplede hoveder, små spidse snuder og store, udstående øjne samt ængsteligt væsen er nu uønskede hos dværgpinscheren, der skal ligne en rigtig hund.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Zwergpinscher.

Dværgpinscher HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Dværgpinscher, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Dværgpinscher

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub