Engelsk Bulldog
Muskuløs, omgængelig & legesyg
8 Hvalpe
Engelsk Bulldog
Engelsk Bulldog
Engelsk Bulldog
Engelsk Bulldog
Engelsk Bulldog

Engelsk Bulldog


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

En engelsk bulldog er venlig, hengiven og charmerende hund. Den kan skiftevis være overstrømmende glad, kærlig og egenrådig, grænsende til det stædige. Velegnet som selskabshund.

BEHOV

Vær opmærksom på, at engelsk bulldog er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved). Racens karakteristiske flade ansigt med et kort næseparti får hunden til at se sød ud, men kraniets opbygning gør, at hunderacen er i risiko for at udvikle visse sundhedsproblemer, f.eks. snævre næsebor samt at det bløde væv i næse og svælg kan gøre det svært at trække vejret normalt, hvilket forårsager tung pusten eller tydelig vejrtrækning. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje, så husk at spørge ind til forældrenes sundhed, når du er på udkig efter en hvalp.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Bulldogger er individualister, og der er store variationer inden for racen. En daglig gåtur i spændende omgivelser opfylder den voksne hunds motionsbehov. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så racen kan have svært ved at komme af med overskudsvarmen i varmt vejr.

PELS OG PLEJE

Den korte, fine og glat tilliggende pels holdes nemt fri for løse hår med jævnlig børstning. Hudfolder og øjenrande skal holdes rene og tørre for at undgå irritation.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Det kræver en del tålmodighed at opdrage en engelsk bulldog, men man når langt med belønning, afveksling og træning i korte sekvenser. Den godmodige hund kan optræde udfordrende over for artsfæller.

HØJDE

35-40 cm. Højde er dog ikke angivet i racestandarden.

VÆGT

Hanner 25 kg. Tæver 22,7 kg.

FARVER

Ensfarvet rød i forskellige nuancer, fawn eller brindlet med eller uden sort maske eller hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Kampe mellem hunde og andre dyr har været en kendt folkeforlystelse helt tilbage i det gamle Rom og videre middelalderen igennem. Betegnelsen bulldog - tyrehund - blev brugt allerede i 1600-tallet for en krydsning mellem mastiff-lignende vagthunde og hidsige jagtterriere. De skulle kunne bide sig fast i tyren uden at tabe vejret og være lavbenede nok til at undgå de sparkende klove. Dyrekampe blev forbudt i England i 1835, og de lynhurtige muskelbundter udviklede sig efterhånden til landets nationalrace.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Bulldog.

Engelsk Bulldog HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Engelsk Bulldog, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

8 Engelsk Bulldog til salg på købhund.dk
5 3 8 Hvalpe

Født d.: 31.01.2023
Klar til salg:
28.03.2023

Opdrætter:
Simon Lindstrøm

9293 Kongerslev

Alternativer til Engelsk Bulldog

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub