Engelsk cocker spaniel-ft
Den aktive jæger
0 Hvalpe
Engelsk cocker spaniel-ft
Engelsk cocker spaniel-ft

Engelsk cocker spaniel-ft


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Denne race egner sig ikke udelukkende til et liv som selskabshund. Heller ikke for den aktive familie, der går og løber lange ture. Er aktiv, ofte i bevægelse og evigt glad. De er meget hengiven og pleasende i forhold til sin ejer. Opsøger arbejde og menneskekontakt så ofte som de kan få det. De har et stort behov for kontakt. Racerne har ikke tendens til udfarenhed overfor andre hunde. Vogtning af mad osv. vil sjældent forekomme.

BEHOV

Racerne er avlet som reelle brugshunde, og har et medfødt behov for at blive arbejdet målrettet med jagtligt arbejde. Når de bliver aktiveret korrekt, fungerer de godt som familiehund. Vær opmærksom på at racerne har en medfødt evne til at indtage et højt stressniveau og at en del af den daglige træning skal bestå af indlæring af ro og selvkontrol.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racerne er avlet til at ?gå under haglbøssen? på jagt, hvilket vil sige, at hunden skal holde sig indenfor en radius af cirka 10 ? 15 meter fra ejeren/jægeren. Dette betyder dog at racerne har evnen til at lære det ? de kan det ikke fra fødslen. Vildtinteressen er stor og specielt rettet mod fugle, og den ligger lige under huden, så hunden skal tidligt lære grundlæggende lydighed med hovedvægt på indkald.

PELS OG PLEJE

Langt de fleste individer har kortere pels end standard-typerne. Pelsen er glat og kræver oftest ikke andet end en let børstning med mellemrum, samt en klipning af pelsen imellem tæerne på poterne.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Nogle af individerne kan være meget blide og for enkelte kan blidheden tippe over i usikkerhed overfor mennesker og hunde. Vær obs. på racernes medfødte evne til både at være rolig og meget aktiv (lavt og højt stressniveau) ? og træn begge dele, så hunden ikke risikerer at få stressproblemer under indlæring og i hverdagen.

HØJDE

Hanner 39-41 cm. Tæver 38-39 cm.

VÆGT

12-14 kg.

FARVER

Alle farver er tilladt.

OPRINDELSE

Spaniels går tilbage til 1100-tallet og blev oprindelig ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800-tallet blev de delt i to grupper. Hunde over 11 kg var "starters", som skulle jage vildtet op. De mindre kaldtes "cockere", og de skulle både rejse og apportere. De brugtes fortrinsvis til jagt på skovsnepper - woodcocks. Cocker spaniel stammer fra Wales og Sydengland og blev anerkendt som race i 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

English Cocker Spaniel - ft.

Engelsk cocker spaniel-ft HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Engelsk cocker spaniel-ft, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Engelsk cocker spaniel-ft

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub