Engelsk Pointer
Energisk og arbejdsom fartkonge
0 Hvalpe
Engelsk Pointer

Engelsk Pointer


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Den fuldblods jagthund kan også finde sig til rette i en naturinteresseret familie med et aktivt udendørs liv, men det er ikke en hund for førstegangshundeejeren, og den er ikke egnet som udelukkende selskabshund. Aristokraten blandt sports- og brugshunde er generelt venlig og imødekommende over for børn som voksne.

BEHOV

Den har et stort behov for at bruge sin næse og bevæge sig frit - også på store arealer. Tidlig positiv socialisering og et liv med nær kontakt mindsker dens tendens til social nervøsitet.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den bevæger sig hellere i galop end i trav, og den er lynhurtig, når den afsøger et terræn for fugle. Samtidig er den grundig, effektiv og udholdende. Den trænede hund er lydhør over for anvisninger og holder generelt god kontakt selv på stor afstand.

PELS OG PLEJE

Den korte pels er glansfuld, glat og lidt fin i strukturen. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår. Pelsen beskytter ikke meget mod vejret, men hunden er ikke kuldskær, når blot den får lov til at holde sig i bevægelse.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den unge hund er glad for at lære og meget samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Træn kvikt og varieret og skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger. Lad gerne apportering være en del af hundens hverdag.

HØJDE

Hanner 63-69 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT

20-30 kg.

FARVER

Oftest hvid med orange, brune eller sorte partier, trefarvet eller ensfarvet i de nævnte farver.

OPRINDELSE

Racen stammer formentlig fra spanske eller portugisiske jagthunde, som kom til Storbritannien med hjemvendende soldater i begyndelsen af 1700-tallet. Allerede få år efter var den etableret som ”ægte” britisk jagthund, og der kendes flere afbildninger, bl.a. et maleri fra 1725. Den er værdsat for sine jagtegenskaber over store dele af verden og har bidraget til forædlingen af de tyske hønsehunde. Farven er af underordnet betydning. Man siger, at ”en god pointer kan ikke have en dårlig farve”.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Pointer.

Engelsk Pointer HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Engelsk Pointer, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Engelsk Pointer

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub