Fox terrier,glathåret
0 Hvalpe
Fox terrier,glathåret
Fox terrier,glathåret
Fox terrier,glathåret
Fox terrier,glathåret
Fox terrier,glathåret

Fox terrier,glathåret


Størrelse

Lille

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Glad, udadvendt, robust og elegant hund, der er hengiven over for hele familien, og ikke mindst glad og tillidsfuld over for fremmede og andre hunde. Det er en hund, der falder ind alle steder og som udgangspunkt er glad for børn og aktivitet i hjemmet. Den holder øje med alt, og intet kommer bag på den. Det er ikke en race der er meget gøende.

BEHOV

En livlig hund, der kræver god socialisering af opdrætteren og en venlig og konsekvent opdragelse af den nye ejer. Deltagelse i hvalpemotivation og et lydighedskursus er at foretrække, hvis det er en førstegangs hund

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Er i besiddelse af en veludviklet lege- og jagtlyst. Med kærlig konsekvens og indlæring af gode vaner, kan den fungere rigtig godt i en aktiv familie. Glathåret Foxterrier har i dag et helt andet temperament end for 30 år siden. Stadig jagtinstinkt i racen, men ikke skarphed som tidligere.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort og glat, hårene er dog af sådan en længde, at de er bløde og nemme at støvsuge op.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Opdrages kærligt og konsekvent. Træn gerne indkald tidligt. Gå gerne til aktiviteter med den, så som sportræning, agility osv. Den vil elsker jer for det!

HØJDE

Ca. 36-40 cm for begge køn.

VÆGT

Hannen ca. 8,5 kg og tæven ca. 7,7 kg

FARVER

Helt hvid eller hvid med aftegninger af tan, tan/sort eller sort.

OPRINDELSE

Racen stammer fra England, og man mener, at Glathåret Foxterrier er fremkommet som race ved hjælp af disse nævnte hunderacer: Old English Terrier, Smooth coated Black and Tan Terriers of England, Bull Terriers, Greyhounds and Beagles. Racen er meget gammel og kan spores helt tilbage til det 15. århundrede. Det engelske aristokrati brugte den til brug i arbejde under jorden, hvor hunden lokalisere placeringen af ræve i deres tunneler og til at dræbe andre mindre skadedyr. Nogle af de første glathårede Foxterrier blev første gang udstillet i Birmingham i 1862. Racestandarden blev udarbejdet i 1876.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Fox Terrier, Smooth.

Fox terrier,glathåret HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Fox terrier,glathåret, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Fox terrier,glathåret

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub