Grosser schweizer sennenhund
Den største Sennen-hund
3 Hvalpe
Grosser schweizer sennenhund

Grosser schweizer sennenhund


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En robust og kraftig hund med et roligt, harmonisk væsen. Den er pålidelig, godmodig og hengiven over for familien, men alene på grund af størrelsen er det næppe en race for førstegangshundeejere. Som vagthund er den opmærksom og modig. Den er lidt afmålt over for fremmede, og den er ofte ikke særlig venlig mod andre hunde.

BEHOV

Kræver regelmæssig motion, god beskæftigelse og en hel del plads omkring sig. Behøver tidlig socialisering og tæt menneskelig kontakt, for at vagtinstinkterne ikke skal tage overhånd.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racens jagtinstinkt er meget behersket. Den holder sig fortrinsvis til sit område og sine mennesker, og den er ikke tilbøjelig til at strejfe. Når en indhegning alligevel er ønskelig, skyldes det, at den store hund let kan vælte børn og ældre mennesker.

PELS OG PLEJE

Den dobbelte pels består af en tyk kort til middellang yderpels over en tæt underuld, som beskytter hunden effektivt i al slags vejr. Pelsplejen er meget overkommelig. En ugentlig grundig gennembørstning er tilstrækkelig til at fjerne støv og løse hår.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er måske lidt langsom i opfattelsen, men den er glad for at lære, og når indlæringen er på plads, glemmer den aldrig igen, hvad den har lært. Afpas træningen efter hundens eget tempo og beløn rundhåndet. At presse hunden fører kun til stædighed.

HØJDE

Hanner 65-72 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT

55-60 kg.

FARVER

Sort med symmetriske brunrøde og hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Den største af sennenhundene er muligvis også den ældste og formodentlig endnu en efterkommer af romernes mastiffer. I århundreder var den trækhund for omvandrende handelsfolk, vagthund for bønderne og kvægdriver for slagterne. Racen blev anerkendt i 1910, efter at den i en kort periode have været betragtet som en korthåret berner sennenhund. Under anden verdenskrig uddannede den schweiziske hær racen til flere formål, og den har også senere vist sig nyttig som spor- og lavinehund.

HJEMLAND

Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN

Grosser Schweizer Sennenhund.

Grosser schweizer sennenhund HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Grosser schweizer sennenhund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

3 Grosser schweizer sennenhund til salg på købhund.dk
3 0 3 Hvalpe

Født d.: 30.10.2020
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Henning Løjborg

6715 Esbjerg N

Alternativer til Grosser schweizer sennenhund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub